Werken aan innovatieve machines voor verpakken en palletiseren

“Het werk bij SYMACH is geen dag hetzelfde. Dat komt ook omdat er zoveel facetten zitten aan de palletiseermachines. Na mijn bbl-opleiding Mechatronica niveau 3 was ik dan ook erg blij met mijn vaste contract.” Aan het woord is Sander Markusse. Hij werkt bij SYMACH als servicemonteur. Voor zijn werk vliegt hij letterlijk de hele wereld over, om machines te installeren en  onderhouden en storingen op te lossen.

SYMACH in Terneuzen ontwikkelt en produceert palletiseer- en zakkenvulmachines. Alle stappen van dit proces worden in Terneuzen doorlopen: van ontwerpen, tekenen, software, elektrisch,
assembleren, installeren tot onderhoud en service. De machines vinden wereldwijd hun weg naar uiteenlopende sectoren zoals de industrie en landbouw. Ondernemers kiezen voor de maatwerkoplossingen van SYMACH voor het verpakken van granulaten in openmond zakken en volledige end-ofline systemen voor zakken, dozen en kratten. “Producten die met onze machines
worden verpakt of gepalletiseerd zijn bijvoorbeeld rijst, zaden, aardappelen, uien en hondenvoer. Daarbij maakt SYMACH nadrukkelijk het verschil door klanten te adviseren bij hun keuzes, maar ook door optimaal te presteren en uitstekende service en onderhoud te leveren.

Afwisselend en uitdagend
Sander startte ruim drie jaar geleden met zijn leerwerktraject. Hij begon in de werkplaats en gaat inmiddels zelfstandig als servicemonteur op pad. “In de werkplaats leer je stukje bij beetje alle machines kennen. Dat is belangrijk voor mijn werk als servicemonteur. Mijn opleiding Mechatronica komt me erg goed van pas. In dit werk moet je een brede technische kennis hebben: elektrisch, mechanisch, pneumatisch en programmeerkennis. Dat maakt het werk ook zo afwisselend en uitdagend.”

Volop kansen
Ook Jannick Maerman heeft een MBOdiploma op zak. Hij startte in de voormontage en is inmiddels medewerker eindmontage. Dit betekent dat hij modules en zelfs complete palletiseerinstallaties monteert. Ook het testen ervan behoort tot zijn werkzaamheden evenals het installeren bij de klant. Binnenkort start Jannick met de cursus Storingstechnicus. Hij is blij met de kansen die hij krijgt. “We worden sterk gestimuleerd om te leren. Dat is goed voor jezelf en voor het bedrijf.” Symach heeft interessante vacatures.

Meer weten? Kijk dan op www.symach.nl

Symach BV
Gerard Philipsweg 8
4538DA Terneuzen
+31 (0) 115 685 625
info@symach.nl
www.symach.nl

TEKST: CAROLINE HOUMES | FOTOGRAFIE: MARIJANA PAJOVIC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *