Werken met passie en plezier bij Zorgstroom!

Passie, openheid en samenwerking. Dat zijn de kenmerken van Zorgstroom, de grootste organisatie op het gebied van zorg op Walcheren. “En die kernwoorden gelden niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers.”

Roos Slagboom is Recruiter bij Zorgstroom en verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe collega’s. Krista de Graaf, bijna afgestudeerd leerling verpleegkundige, helpt daarbij. “Ik heb net een ronde speeddates achter de rug, waarin mensen die bij ons willen werken zich presenteren.”

Behalve de teams die zorg aan huis bieden, levert Zorgstroom zorg in woonzorgcentra, zorghotels en hospices. Ook biedt de organisatie dagbesteding,   maatschappelijke dienstverlening en gezonde maaltijden via Tafel Thuis – Dé Zeeuwse Keuken. “Voor alle divisies kunnen we medewerkers gebruiken”, vertelt Roos. “Met name door de vergrijzing hebben we op dit moment  veel vacatures, van niveau 2 tot en met hbo.”

Wie bij Zorgstroom wil werken, krijgt de regie over zijn eigen loopbaan, vertelt Roos. “Wij hebben een open cultuur, wat betekent dat we weinig hiërarchie kennen en onze medewerkers alle kansen krijgen andere taken op te pakken of bij te leren.” Krista is daar zelf een goed voorbeeld van. “Ik ben op latere leeftijd in de zorg terechtgekomen, na een loopbaan in horeca en toerisme. Ik begon als verzorgende IG en ben nu bijna verpleegkundige.”

“Een ander voorbeeld is ons gespecialiseerde wondzorgteam”, vult Roos aan. “Daarvoor hebben we niet extern gezocht, maar hebben we onder onze eigen medewerkers geworven. Wij geloven in maatwerk. Door aandacht te hebben voor een evenwicht tussen privé en werk en door open te staan voor wensen en vragen van medewerkers, streven wij ernaar dat mensen met passie en plezier werken. Ook helpen wij onze medewerkers om duurzaam inzetbaar te blijven, door bijvoorbeeld het aanbieden van workshops stressmanagement en trainingen weerbaarheid en zelfregie. Zo kunnen onze medewerkers zich blijven ontwikkelen.” Werken bij Zorgstroom geeft voldoening, vindt Krista. “Ik word er gelukkig van. Je bent van betekenis voor de cliënt en samen met zijn netwerk ondersteun je de cliënt om zo prettig mogelijk te leven. Het werk biedt uitdagingen en verantwoordelijkheid en de waardering die je daarvoor krijgt, zowel van de cliënt als de organisatie, geeft veel energie.”

Wie wil kennismaken met Zorgstroom, kan een keertje meelopen. Neem dan contact op met Roos via 0118-684120. Solliciteren kan via www.werkenbijzorgstroom.nl.

Tekst: Liesbet Mallekoote
Foto: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *