Werken over de grens, kom naar de online Expertsessie!

Na de succesvolle uitrol van de Expertsessie in het grensgebied van West-Brabant en Antwerpen is de tijd aangebroken deze dienstverlening uit te breiden voor het grensgebied van Zeeland en Oost Vlaanderen. Dit gaan we op 4 juni a.s. voor de eerste keer online lanceren én we breiden de doelgroep uit voor de huidige populatie thuis werkende grensarbeiders en/of grensarbeiders waarvoor werken vooralsnog niet mogelijk is.

Voor wie is deze expertsessie bedoeld?
Voor inwoners van Zeeland en Oost-Vlaanderen die al in gesprek zijn met een werkgever over de grens en die verwachten als grensarbeider (in België of Nederland) aan de slag te gaan. We richten ons ook op recent gestarte grensarbeiders en werkenden die met vragen rondlopen vanwege de Corona crisis. Tijdens de expertsessie kunnen werkzoekenden en grensarbeiders al hun vragen stellen aan de verschillende experts van de bevoegde instanties op het gebied van grensarbeid.

Want als over de grens wordt gewerkt, krijgen ingezetene van de lidstaten te maken met de wet- en regelgeving van een ander land. Het is niet altijd duidelijk wat dit persoonlijk betekent. Wat moet ik regelen, wat zijn de gevolgen? Er zijn veel verschillende loketten die grensarbeiders van informatie voorzien. Tijdens de Expertsessie krijgen ze echter in één ochtend- of middagsessie alle informatie die nodig is. EURES Scheldemond biedt deze mogelijkheid aan zodat er een volledige informatie en advies op basis van de persoonlijke situatie mogelijk is.

De experts die aanwezig zijn geven antwoord op vragen op het gebied van:

Fiscaliteit door de Belastingdienst Sociale Zekerheid door SVB/Bureau voor Belgische Zaken Arbeidsrecht door de Vakbonden Uitkeringszaken door UWV Bijzondere Zaken Algemene advisering door VDAB en UWV Eures adviseurs

Aanmelding:       Voor deze kosteloos advies op maat is aanmelding verplicht.
Wanneer:            Donderdag 4 juni 2020 ochtendsessie of middagsessie (maximaal 3 uur)
Locatie:                Online bijeenkomst
Aanmelden:         Stuur een mail naar werkenoverdegrens@uwv.nl

Namens Edith Jonker, UWV Eures adviseur en  Sarah O’Brien, Cross border coordinator

EURES Scheldemond

Bron: persbericht per mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *