Werkplaatsinrichtingen

Hoe creëer ik de juiste werkplaatsinrichting?
Of het nu gaat om een productiemagazijn, een werkplaats waar diverse klussen worden uitgevoerd of om een kantoorruimte voor meerdere personen, een gezond bedrijf begint met de juiste werkplaatsinrichting. Van stellingkasten tot werkbanken en van verlichting tot perforatieplaten om gereedschap te ordenen, een systematische inrichting van de werkplek is een voorwaarde om als bedrijf goed te kunnen functioneren.

Werkbanken en bureaus: het kloppend hart van elk bedrijf
Het epicentrum van elke werkplek is de plek waar alles gebeurt. Met een of meerdere werkbanken richt u uw werkplaats slim in. Bovendien vormt een werkbank een ondergrond voor uiteenlopende werkzaamheden. In die zin valt ook een bureau te beschouwen als een werkbank. Een werkbank moet vaak aan allerlei specifieke eisen voldoen. Zo kan het prettig zijn om te beschikken over een mobiele werkbank, die door de ruimte kan worden gereden, of juist een in hoogte verstelbare werkbank, die door de verschillende medewerkers in hoogte kan worden versteld. Dat laatste geldt ook voor bureaus die als flexwerkplek worden gebruikt. In dat laatste geval is een goede bureaustoel ook onontbeerlijk. Bij een werkbank kan een kruk extra comfort bieden.

Gereedschappen direct bij de hand of niet?
Veel werkzaamheden worden vaak met dezelfde gereedschappen uitgevoerd. Er zijn verschillende manieren om deze zo op te bergen, dat u deze direct bij de hand heeft. Een ladeblok bijvoorbeeld, of een perforatieplaat. Hierbij zijn gereedschapshouders verkrijgbaar, die eenvoudig in de gaatjes kunnen worden geklikt. Daarnaast zijn er diverse accessoires voor perforatieplaten verkrijgbaar, bijvoorbeeld houders voor flessen, voor plakband en bakjes voor kleinmateriaal. Perforatieplaten zijn een ideale manier om gereedschappen en materialen die u vaak gebruikt, systematisch op te bergen, terwijl u ze toch altijd direct bij de hand heeft. Voor spullen die u niet dagelijks nodig heeft, zijn er andere opbergmogelijkheden.

Stellingkasten in alle soorten en maten
Voor de opslag van materialen die minder vaak worden gebruikt en voor de opslag van voorraden zijn er vele soorten stellingkasten verkrijgbaar. Voor elk doel is er wel een stellingkast te vinden, bijvoorbeeld draagarmstellingen voor de opslag van lange materialen, magazijnstellingen om pallets op te plaatsen of speciale ordnerkasten. Bovendien kunt u verschillende stellingsystemen combineren, zodat u bijvoorbeeld uw archief en uw opslag op een plek bij elkaar kunt bewaren. Dat is erg handig voor als u een wat kleiner bedrijf of weinig ruimte heeft.

Creëer de optimale arbeidsomstandigheden
Behalve basiselementen als de werkbank, het opbergen van veel gebruikte gereedschappen en de opslag van materialen kan het soms noodzakelijk zijn om extra maatregelen te treffen om de optimale arbeidsomstandigheden te creëren voor uzelf en/of medewerkers. Verlichting, bijvoorbeeld. Naast de basisverlichting voor de gehele ruimte zijn er diverse lampen verkrijgbaar die de werkplek zelf extra verlichten. Een lamp met een flexibele arm bijvoorbeeld, die naar wens kan worden versteld, of een loeplamp voor werkzaamheden die zich op de vierkante millimeter afspelen. Comfort en veiligheid op de werkplek worden verder vergroot met materialen op het gebied van lasbescherming, kabelhaspels waarmee losliggende kabels tot de verleden tijd behoren en werkplaatsmatten, die uitglijden voorkomen, die zorgen voor grip op gladde vloeren en die zelfs vermoeidheid kunnen voorkomen.

Vink Lisse, voor een werkplaatsinrichting op maat
Vink Lisse heeft zich gespecialiseerd in meubel, apparatuur en materialen voor een optimale inrichting van de werkplaats. Het bedrijf biedt zowel kant-en-klaaroplossingen als oplossingen op maat voor elk bedrijf. De catalogus biedt een assortiment van 50.000 artikelen en diensten, van magnetische etiketten tot uitgebreide stellingkastsystemen. Daarbij staat de wens van de klant centraal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.