Werkt uw administratieve software naar wens?

artikel-27-foto-1Als ondernemer heeft u te maken met administratie. Hier is geen ontkomen aan. Hoe is het met uw administratie gesteld. Bent u tevreden?

Veel ondernemers zijn niet tevreden over hun administratieve software. Dat is vreemd want de hedendaagse software wordt steeds gebruiksvriendelijker en steeds meer administratieve processen kunnen worden geautomatiseerd. Hoe komt dan dat men ontevreden is.

In veel gevallen wordt onvoldoende gerealiseerd dat nieuwe administratieve software grote impact heeft op de bestaande organisatie. Er wordt bij de implementatie van de nieuwe software te weinig aandacht besteed aan de bestaande administratieve processen. Zijn deze processen nog wel logisch. Zijn er niet te veel bypasses gemaakt om de huidige software te laten werken. Vaak wordt de werking van het huidige pakket als basis genomen voor de nieuwe software. Hier gaat het mis.

Ga, voordat u in gesprek gaat met een softwareleverancier, eerst eens na of uw huidige administratieve processen nog logisch en efficiënt zijn. Breng dit in beeld en ga dan in gesprek. Dit voorkomt teleurstellingen.

Nu zult u zeggen dat is alleen van toepassing bij grote ondernemingen maar dat is niet zo. Ook bij kleinere ondernemingen doet zich dit voor. Administratieve processen zijn binnen iedere onderneming aanwezig ook al is de onderneming nog zo klein.

Heeft u hierbij ondersteuning of advies nodig dan ben ik u graag van dienst, want naast AFAS-expert ben ik ook gespecialiseerd in het in beeld brengen van administratieve processen en het signaleren van knelpunten.

Rudie Grim is Interim financieel & salaris en Afas expert bij BoostXXL

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"15580","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */