Westerscheldetunnel vier dagen tolvrij

Zaterdag 28 januari a.s.  kunnen automobilisten en motorrijders gratis door de Westerscheldetunnel rijden. Passanten hoeven dan geen tol te betalen. Het is de eerste tolvrije dag in 2012 in een reeks van vier. De actie is onderdeel van een pakket van maatregelen van de N.V. Westerscheldetunnel om gebruikers van de tunnel te laten profiteren van het nieuwe tarievenbeleid in 2012.

De tolvrije dag duurt precies 24 uur en loopt van 00.00 tot 24.00 uur. Aan beide zijden van de tunnel worden drie lanen beschikbaar gesteld. Van deze drie lanen staan de slagbomen de hele dag open. Het gaat om de lanen 2 en 3 voor automobilisten en motorrijders en laan 7 voor vrachtwagens. De maximale snelheid op het tolplein is en blijft 30 km/u. Later dit jaar volgen nog drie tolvrije dagen, dat zijn de zaterdagen 31 maart, 29 september en 24 november.

De vier tolvrije dagen in 2012 maken deel uit van een serie tariefswijzigingen die begin dit jaar zijn ingevoerd. Zo heeft de N.V. Westerscheldetunnel de t-tagtarieven niet verhoogd. Daarnaast is de zogenaamde ‘veelgebruikerskorting’ van 12,5 naar 20 procent van het t-tagtarief gegaan en is het aantal passages om ervoor in aanmerking te komen, verlaagd van 200 naar 150. Abonnees die vaak door de tunnel rijden, profiteren dus sneller van meer korting. Daarnaast is de hoogtegrens voor kleine vrachtwagens en campers verlegd van 2,5 naar 3 meter en betalen motorrijders 2,50 euro per passage.

De eerste tolvrije zaterdag valt ongelukkigerwijs samen met verkeershinder in Zeeuws-Vlaanderen. Van vrijdag 27 januari vanaf 21.00 uur tot en met maandag 30 januari 05.00 uur is de Westerscheldetunnelweg hier in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Dit is het gevolg van werkzaamheden in het kader van de verdubbeling van de tunnelweg. Het betreft het tracé vanaf de kruising met de Herbert H. Dowweg tot de rotonde op de N61/Hoofdweg . Het verkeer wordt omgeleid via de N252, de weg langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen en via de N682, de weg tussen Hoek en het busstation bij Terneuzen. De omleidingroutes staan met gele borden aangegeven. De Westerscheldetunnel zelf is niet afgesloten en blijft dus in beide richtingen beschikbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *