‘Wifi-netwerk Veere’ winnaar Innovatieprijs Toerisme 2011

Tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag op donderdag 17 november heeft het publiek het project ‘Wifi-netwerk Veere’ gekozen als winnaar van de Innovatieprijs Toerisme 2011. Het publiek koos de winnaar na een pitch van twee finalisten.

De finalisten zijn door een deskundige jurycommissie gekozen uit een voorselectie van 9 projecten. De finalisten hielden een pitch van 3 minuten om het publiek te overtuigen van hun project. Het publiek bracht vervolgens zijn stem uit en koos daarmee de winnaar van de Innovatieprijs Toerisme 2011. De prijs, een cheque van € 5.000,- en een kunstwerk, werd uitgereikt door de voorzitter van de jury, dhr. D.J. Verstand.

Gratis wifi zonder kosten en codes is uniek in Nederland. Bij ‘free wifi Veere’ is dit mogelijk. De gemeente Veere en zeven plaatselijke ondernemersverengingen hebben als eerste in Nederland (op grote schaal) gratis internet op straat zonder kosten, codes en consumpties gerealiseerd. De Ondernemersmanager van de gemeente Veere en de VVV Walcheren en Noord-Beveland hebben dit project bedacht en gecoördineerd. ‘Free wifi Veere’ verhoogt de gastvrijheid.

Mede-finalist was het project ‘wellness-automatisering’ van de Zeeuwse IT bedrijven DIMMbizz, Biesboeck Automation en Koole Controls. Deze bedrijven hebben samen een unieke totaaloplossing gerealiseerd voor wellnessbedrijven welke resulteert in een grote efficiency verbetering, kostenverlaging en verbeterde service naar de gast.

Zie ook: Toeristische Ontmoetingsdag 2011 en het onderstaande beeldverslag van Z2:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *