Wilhelm BV Beste Leerbedrijf

Wilhelm BV uit Zaamslag is uitgeroepen tot ‘Beste Leerbedrijf Savantis 2013’. Zaterdag 28 september 2013 werden de winnaars bekendgemaakt in De Rijtuigenloods te Amersfoort.

In de sector Schilderen en Onderhoud won Wilhelm BV uit Zaamslag in eerste instantie van twee andere bedrijven. Volgens de jury zijn alle drie de genomineerden zeer gemotiveerd en betrokken bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Bij de keuze gaf uiteindelijk de doorslag, dat bij Wilhelm het opleiden en ontwikkelen van medewerkers in de genen zit. Daarnaast vormen de brede bedrijfsdisciplines een ideale springplank voor de medewerkers om zich verder te oriënteren op de verschillende vakgebieden binnen het bedrijf.

De strijd om de titel ‘Beste Leerbedrijf Savantis 2013’ ging tussen Wilhelm BV en de winnaars van de sector Afbouw en de sector Reclame, Presentatie en Communicatie. Wilhelm BV werd hierin overall winnaar. Het bedrijf kent een grote variatie aan werkzaamheden. De leerling krijgt ruim de mogelijkheid om te leren en ervaring op te doen. De directie heeft oog voor talent en stimuleert jong en oud om dat verder te ontwikkelen. Iedereen kan groeien en doorgroeien, afhankelijk van zijn eigen mogelijkheden en wensen. Voor de vakkundige praktijkopleider bestaat volop ruimte om de leerlingen de kneepjes van het vak te leren. Wilhelm BV motiveert nieuwe medewerkers en verbindt opleiden onlosmakelijk met de organisatie.

Wilhelm BV wordt nu door Savantis voorgedragen voor de verkiezingen ‘Beste Leerbedrijf 2013’ van alle beroepsgroepen, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze landelijke verkiezingen vinden plaats begin 2014.

Savantis is jaarlijks op zoek naar haar beste leerbedrijf en haar beste praktijkopleider. De verkiezing stimuleert leerbedrijven om een visie op opleidingsbeleid uit te dragen. Mede daardoor blijft het vakmanschap voor de toekomst behouden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.