Zakelijk flirten bij stoere auto’s

Netwerken tijdens Drive-In Business Event
Motoren, hybride en elektrische auto’s, maar ook een oldtimer, een paard en koets en een prachtige Fisker. Landgoed Twistvliet in Vrouwenpolder vormde op 22 mei het fraaie decor voor het Drive-in Business Event van Zeeland Business en dat stond volledig in het teken van de nieuwste ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van Zeeuwse mobiliteit. Ruim honderd ondernemers maakten kennis met tal van nieuwe modellen, nieuwe ontwikkelingen, en natuurlijk met elkaar.

Het lijkt erop dat de organisatoren van het netwerk een direct lijntje hebben met de weergoden. Want ook dit keer was het netwerkevenement zonovergoten. Het begon al ’s middags, toen de échte autoliefhebbers zich meldden voor de eerste proefritten. Tijdens het voorprogramma was zelfs een off-road rit mogelijk. Aan het einde van de middag kwamen ook de andere gasten op het landgoed aan, klaar voor een inspirerende avond in een prachtig decor.

Uitgebreid walking-dinner
De netwerk activiteit startte met een goed verzorgd walking-dinner, met onder andere voorjaarserwtensoep, asperges met zalm en kipsaté met friet. De Big Green Egg speelde hierbij een centrale rol. De aanwezige ondernemers genoten van de prachtige entourage. Het landgoed bleek voor velen een goed bewaard geheim. En dat terwijl de trotse eigenaar Nico Mesu aan het begin van de avond vertelde dat zelfs de Nederlandse journalist en televisiepresentator Jort Kelder het weet te vinden. Binnenkort zelfs met 400 gasten. Er is ruimte genoeg op het landgoed. Het erf wordt omringd door landerijen en waterpartijen. In het gebied zijn vrijstaande cottages en lodges te huur. Verder is er op Twistvliet volop ruimte voor een bijzonder bedrijfs- of familiefeest.

Business breaks
Tijdens de diverse business breaks ging gastheer Marc Volleman samen met enkele aanwezige ondernemers in op de toekomst van auto’s. Zo kwamen de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden aan de orde evenals diverse technologische ontwikkelingen. Bijzonder was het verhaal van Kees Boer van Ecotap, specialist in het maken van veilige, herkenbare en vandalisme-bestendige oplaadpunten voor diverse elektrische voertuigen. Hij bracht het nieuws dat zijn bedrijf in september een pilot start met CZAV om 150 nieuwe laadpalen te plaatsen in Zuidwest-Nederland. De roep om meer laadpalen in Zeeland, die ook deze avond klinkt, wordt hiermee beantwoord.

Effectief netwerken
Natascha Vale en Arco Kats van Het Trainingsbureau nodigden vervolgens de aanwezigen uit tot ‘zakelijk flirten’ bij één van de fraaie auto’s die op het landgoed geparkeerd stonden. Ronès Wielinga van De Wilde Zeeuw Ontwerpers in Terneuzen was één van de deelnemers. Zij bedrijf richt zich op de toegevoegde waarde van communicatie, onder andere met goede content, animatie of video. “Ik ben al enkele jaren lid en waardeer het netwerk juist vanwege dit onderdeel. Natascha en Arco kwamen met interessante tips waar ik echt iets aan heb. Door de opdracht van ‘zakelijk flirten’ kom je met verschillende ondernemers in contact. Het was deze avond wel bijzonder: stoere, in auto’s geïnteresseerde mannen die uitgedaagd worden om elkaar enkele minuten in de ogen te kijken. Het is leuk om te doen en omdat iedereen hier voor het netwerken komt, werkt het ook echt. Misschien niet direct, maar je weet nooit hoe een balletje rolt.”

Ook voor startende ondernemers
Ook Peter Meijers uit Middelburg is al enige tijd lid. Recent heeft hij zijn eigen klus- en onderhoudsbedrijf opgericht met de naam 5 Ringen. “In de afgelopen periode werd ik me ervan bewust dat veel mensen geen tijd, zin of behoefte hebben om zelf in of om het huis of kantoor iets te ondernemen. Dit betreft een brede doelgroep en een breed scala aan werkzaamheden. Soms een renovatie van een toilet of badkamer, soms minder hoogstaande zaken zoals het schoonmaken van een dakgoot of het opruimen van een werkkamer waar men gewoon niet aan toe komt.” Tijdens Drive-in Business Event kreeg Peter de uitnodiging een motor op te halen bij De Knalpot in Rilland: een BMW R 1150 RT. “Tot dusver had ik weinig tot geen ervaring met dit soort motorfietsen dus ik vond het fantastisch om erop te kunnen toeren. Op Twistvliet heb ik later nog een proefrit op één van de elektrische KTM’s kunnen maken. Dat was ook bijzonder leerzaam en interessant.” Peter is bijna twee jaar lid van Zeeland Business netwerk. “Ik ben lid geworden om een zakelijk netwerk in mijn eigen provincie op te bouwen. Tot dan toe had ik ruim 30 jaar landelijke contacten en exportervaring over de hele wereld. De contacten bij Zeeland Business spreken me erg aan. Of die ook voor mijn verdere loopbaan als klusbedrijf van nut zijn, zal de toekomst uitwijzen. Ook tijdens het Drive-In Business Event nam het netwerken weer een belangrijk deel van de avond in beslag. Tijdens vrijwel elke netwerkbijeenkomst heb ik het gevoel weer een stukje netwerk te hebben opgebouwd en wat nieuwe contacten gelegd of oude verstevigd.”

Meer foto’s van dit event staan hier.

 

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Mark Neelemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *