Zakelijk gedrag bij zakelijke borrels!

Met het oog op de naderende kerst-, eindejaars- en nieuwjaarsbborrels is het goed om te weten dat dergelijke bijeenkomsten in praktijk nogal wat onverwachte consequenties kunnen hebben voor de gemiddelde werknemer. Er wordt nog wel eens vergeten dat men ook bij dit soort gelegenheden door anderen als medewerker van een bedrijf wordt gezien.

Bijna 4 op de 10 (37%) werknemers heeft zich in het verleden wel eens misdragen op een bedrijfsborrel. Dit blijkt uit een wereldwijde poll onder 3.699 bezoekers van carrièresite Monster, in Nederland bekend als Monsterboard.nl. Voor 10 procent van de werknemers had dit verregaande consequenties; 5 procent is zelfs ontslagen door wangedrag en nog eens 5 procent liep flinke reputatieschade op. Vooral Britse werknemers maken het bont, 64 procent heeft zich weleens misdragen. Dit geldt voor bijna de helft (45%) van de Nederlandse werknemers. 63 procent van de deelnemers aan dit onderzoek heeft de gedragsregels op een bedrijfsborrel nooit overtreden.

“Een bedrijfsborrel met de feestdagen is een mooi moment om collega’s eens op een informele manier te spreken. Echter werknemers moeten zich realiseren dat ze zich in een zakelijke omgeving bevinden en er beroeps- en gedragsregels gelden, ondanks de feestelijke stemming die er heerst”, zegt Elbrich Batstra, HR Director bij Monsterboard. “Ik zou mensen die een bedrijfsborrel bijwonen adviseren om hun alcoholgebruik te beperken en de borrel te zien als een mogelijkheid om te netwerken en te socializen met collega’s.”

Britse werknemers kunnen zichzelf tijdens een bedrijfsparty het moeilijkst beheersen, maar liefst 64 procent geeft aan zich misdragen te hebben. 9 procent van de Britse respondenten werd voor het overtreden van de gedragsregels ontslagen, waar ook 9 procent een deuk in het imago opliep. Nederlandse werknemers kunnen er eveneens wat van; bijna de helft van de Nederlandse ondervraagden (45%) blijkt zich wel eens te misdragen op de bedrijfsborrel. Voor 6 procent van de Nederlandse respondenten betekende dit einde carrière, 8 procent ondervond imagoschade. Het wereldwijde onderzoek toont aan dat Italiaanse werknemers zich het beste gedragen op bedrijfsfeesten, slechts 18 procent van de Italiaanse respondenten heeft het wel eens te bont gemaakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"2327","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */