ZB Startersdag | 18 juni 2015| Terneuzen

startersdagTerneuzen004Op donderdag 18 juni vindt de Zeeuws Vlaamse editie van de Zeeland Business Startersdag plaats. Na het succes van eerdere startersdagen organiseert Zeeland Business met hoofdpartner de Zeeuwse Rabobanken wederom een bijeenkomst in het stadskantoor van de Gemeente Terneuzen. Tijdens de startersdag kunnen (pre-)starters gratis kennis, informatie en contacten inwinnen om zo goed voorbereid van start te gaan of het jonge bedrijf naar een hoger niveau te tillen. De dag omvat onder meer seminars, startersmarkt, buffet en de mogelijkheid professionele profielfoto’s te maken. De Zeeuws Vlaamse editie van de Startersdag wordt georganiseerd in samenwerking met de drie gemeentes Hulst, Sluis en Terneuzen en wordt ondersteund door Go Zeeuws-Vlaanderen.

 

Impressie startersdag

 

Aanmelden

Deelnemen aan een ZB Startersdag is een serieuze aangelegenheid en kost normaal  € 17,50 p.p. We kiezen er echter voor om de ZB Startersdagen in 2015 gratis toegankelijk te houden voor pre-starters, starters en jonge bedrijven.  Alleen is het optioneel mogelijk om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van het broodjesbuffet en zijn de consumpties voor eigen rekening. Houd rekening met het meenemen van contant geld hiervoor (pinnen is niet mogelijk).

 

Rabobank-logoZeeuwse Rabobanken, hoofdpartner van de ZB startersdagen

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf.
Ondernemingsplan schrijven: Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan.
Zakelijke rekening openen: De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

 

 

Waarom ZB Startersdag:
Pré-starters
[ditty_news_ticker id=”11589″]
Bedrijven 0-3 jaar
[ditty_news_ticker id=”11668″]

Locatie

Stadhuisplein 1
4531 GZ TERNEUZEN
Routebeschrijving


Programma 

18.00 –19:00 Broodjesbuffet (optioneel)
Startersmarkt deel 1
18.30 – 19.00 Inloop + ontvangst
19:00 20:00 Opening door avondvoorzitter Marc Volleman
De kansen van een bedrijfsovername
Startersmarkt deel 2
20:15 –20:45 Eerste ronde seminars
20:45 –21.00 Pauze
21:00 – 21.30 Tweede ronde seminars
21:30 – 22:30 Startersmarkt deel 3
Inspiratie door starter Ismael Oudeman
Uitreiking Informatiepakketten
Vanaf 22:30 Uitloop + einde


Schrijf je nu gratis in via het aanmeldformulier

 

Sprekers tijdens plenair gedeelte

Tonny VeermanBegin voor jezelf, neem een bestaand bedrijf over!
Tonny Veerman – Lukaart &Elly Hilgers - stichting ZIGZAG  Elly Hilgers – St. ZIGZAG
Elly is coördinator bij de Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep. Vanuit dit innovatie-stimuleringsfonds weet zij dat er momenteel 900 bedrijven in Zeeland ter overname aangeboden worden. Dit biedt grote kansen voor starters, omdat bij het overnemen van een bedrijf, je gelijk beschikking hebt over een klantenbestand, partnerrelaties (zoals leveranciers en samenwerkingsverbanden), ervaring, goodwill, organisatiestructuur enzovoorts. Hier gaat Elly tijdens het plenaire gedeelte van de avond kort op in. Dit doet zij samen met Tonny Veerman, werkzaam bij Veerman Lukaart, actief in bedrijfswaardering en bedrijfsovername.

 

Ismael OudemanIsmael Oudeman2
Inspirator Ismael Oudeman geeft inspirerende en motiverende kennissessies die op basis van zijn aanstekelijke enthousiasme ondernemers meeneemt in de wereld van positief ondernemerschap en het denken in kansen en mogelijkheden. Een sessie met Ismael geeft aan wat de impact is van enthousiasme, veranderen in denkwijze en je te richten op het “opstaan” binnen het vallen en opstaan in iedere bedrijfsvoering. De tips die Ismael meegeeft kunnen gelijk in de praktijk worden toegepast tijdens de effectieve netwerksessie

 

Kennispartners / standhouders startersmarkt tot nu toe

 

Rabobank-logoRabobank Zeeuws-Vlaanderen
Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf.
Ondernemingsplan schrijven: Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan.
Zakelijke rekening openen:De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

 

 

Kamer van KoophandelLogo-KvK
Ondersteunt ondernemers door het verstrekken van informatie over de kernthema’s starten, innovatie en overdracht. Starters krijgen informatie over ondernemingsplannen, financiële vraagstukken, inschrijving van je bedrijf in het handelsregister, rechtsvormen en verplichtingen.

 

 

Logo_obpiGÇóbbie_PMSHet Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)
is de officiële instantie in de Benelux voor de registratie van merken en modellen. Daarnaast kan het BBIE het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals boeken, muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, software, teksten en foto’s. Een creatie kan door meerdere rechten tegelijkertijd worden beschermd. De bekendste IE-rechten zijn het merkenrecht, het auteursrecht en het octrooirecht. Heeft u een merknaam of product of dienst in uw hoofd en wilt u meer informatie over het registreren hiervan, BBIE is aanwezig op de startersmarkt voor advies.

 

UWVlogo-uwv
Deskundige uitvoerder op het gebied van werknemersverzekeringen, arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Wanneer je vanuit een uitkering wil starten met een eigen onderneming; kun je bij het UWV terecht voor informatie, begeleiding en oplossingen bij financiële vraagstukken. Deskundigen vanuit het UWV zijn aanwezig tijdens de Startersdag in Terneuzen.

 

 

Belastingdienstlogo-belastingdienst
Begin goed voorbereid met uw eigen bedrijf. Ontdek tijdens de startersdag wat u moet doen voor de Belastingdienst: hoe het zit met uw aangifte, administratie, VAR, auto, facturen en aftrekposten. Kundige adviseurs van de belastingdienst zijn aanwezig voor het antwoord op al uw belasting gerelateerde vragen. Wilt u weten welk belastingvoordeel u als starter hebt?  Overleg met de aanwezige adviseurs over het startersvoordeel  en voor welke fiscale regelingen u in aanmerking komt!

 

 

Gemeente TerneuzenGemeenteTerneuzen
De gemeente Terneuzen probeert waar mogelijk de startende ondernemer te ondersteunen. Zo heeft de gemeente een bedrijfscontactfunctionaris waar u met al uw vragen terecht kunt. Daarnaast heeft de gemeente een aantal regels opgesteld voor ondernemen binnen haar grenzen. Afhankelijk van uw activiteiten heeft u wellicht een vergunning nodig.
Of u uw onderneming mag vestigen op de gewenste locatie is vastgelegd in bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen zijn via onze website in te zien. U kunt ook contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris om te vragen welke vergunningen u nodig heeft en of het bestemmingsplan ruimte biedt voor uw onderneming.

 

 

GemeenteHulstGemeente Hulst
Hulst geeft bedrijven én mensen de ruimte. Gunstige voorwaarden voor bedrijfsvestiging gaan verder dan aantrekkelijke grondprijzen en een goede infrastructuur alleen. Mensen moeten naast werken, ook wonen en zich kunnen ontspannen. Een juiste mix van al die elementen zorgt voor een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijven. En dat treft u in Hulst.
In de gemeente Hulst zijn ruim 2000 bedrijven en instellingen (commercieel en niet-commercieel) gevestigd. Bij deze bedrijven werken in totaal ruim 10.000 mensen. In vergelijking met andere gemeenten kende de gemeente Hulst tussen 2000 en 2008 relatief veel starters, vooral in adviesdiensten, persoonlijke diensten en detailhandel.

 

 

Gemeente SluisGemeenteSluis
De gemeente Sluis beschikt over uitstekend toegeruste bedrijventerreinen met elk een eigen karakter. De vijf belangrijkste terreinen zijn Stampershoek te Oostburg (het regionale bedrijfsterrein), Deltahoek te Breskens (gericht op o.a. havengerelateerde activiteiten), Techno Park Zeeland te Schoondijke (technologische ontwikkeling, productie en scholing), de Vlaschaard te Eede (logistiek, distributie en handel en productie) en bedrijventerrein Nieuwvliet (toerisme en recreatie).

 

 

Het Financiële Huis
Het Financiële Huis is een bedrijf op het gebied van financiële dienstverlening met zeer ruime ervaring op financieel gebied. Dit stelt ons in staat om voor een startende ondernemer de gids te zijn die kan helpen en adviseren op diverse terreinen van financiële dienstverlening.  Dit betekent in de eerste plaats dat we de risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld brengen om hem of haar vervolgens te helpen om de door de ondernemer gewenste risico’s zo goed en betaalbaar mogelijk af te dekken.

 

 

logo GOZVLGoZVL
De ZB Startersdag wordt ondersteund door GoZVL. Als startende ondernemer in Zeeuws-Vlaanderen ben je bij GoZVL welkom voor antwoorden en advies over startend ondernemerschap. De organisatie brengt kennis en ervaring samen om ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen sterker te maken. Het is een krachtige manier van ondernemen die bijdraagt aan een succesvol bedrijf en bouwt aan duurzame relaties. Door samen te ontwikkelen, te delen én te inspireren wordt jou, als startende ondernemer, de mogelijkheid geboden om goed van start te gaan.

 

 

logo BPTBusiness Park Terneuzen
Wordt gevormd door het voormalige fabriekscomplex van Philips Lighting in Terneuzen. Het is centraal gelegen aan de Mr. F.J. Haarmanweg, op het industrieterrein Noorderdokken/Haarmanweg, vlakbij het kanaal Gent-Terneuzen. Het park biedt de mogelijkheid om kantoorruimte te huren van 20m2 tot 300m2. Momenteel hebben wij een aantal kantoorkamers van 20m2 tot 40m2 ter beschikking. Deze huurt u al vanaf € 150,00 euro per maand inclusief servicekosten en energiekosten. Deze kantoren zijn uitermate geschikt voor startende ondernemers en ZZP’ers. Er bestaat de mogelijkheid om deze kantoren gemeubileerd te huren.

 

 

logo250Braha Systems
Braha Systems is een jong bedrijf, gespecialiseerd in aanleg, inrichting en beheer van netwerken voor het MKB.
Daarbij worden kosteneffectieve (Linux!) oplossingen gevonden voor de in elk bedrijf benodigde diensten, die een netwerk moet leveren. Zowel de hardware als de systeemsoftware kan worden geleverd en onderhouden. Verder kan BraHa u van dienst zijn bij het regelen van de bijkomende zaken als het aanvragen van een domainnaam, regelen van hosting (voor uw website), en het ontwerp van uw website. Bent u tevreden over uw huidige systemen, maar hebt u problemen met het beheer, ook dan kan BraHa u van dienst zijn. Er is kennis in huis van Linux, Windows en Novell-netwerken, waardoor u mogelijk van die problemen kunt worden bevrijd.

 

 

Zwaartekracht Accountants/ Marketing & Communicatie/ Ondernemersadvies
Startende ondernemer? Dan komen er een hoop vragen op je af. Kun je geld lenen bij de bank? Hoe kun je af en toe mensen inhuren? Kan die administratie niet handiger? Allerlei vragen waarbij het fijn is als je een klankbord hebt. Een vaste, onafhankelijke adviseur die kijkt naar jou, je cijfers en je bedrijfsplan. Heb je dat nog niet? Dan helpen we je daarmee. Bij de Startersdesk van Zwaartekracht kun je voor een vast laag maandbedrag je boekhouding laten verzorgen en heb je gratis toegang tot het advies van alle professionals van Zwaartekracht; op het gebied van financieren, marketing, personeel of opleidingen.

 

DrukwerkZeeland Business Startersnetwerk
Zeeland Business ontwikkelt zich steeds meer als een kennisplatform voor pre-starters, starters en jonge ondernemers. Naast de startersdagen, lanceert Zeeland Business medio 2015 ook het “startersnetwerk Zeeland”. Vanaf dat moment zal Zeeland Business een aantal keer per jaar netwerkbijeenkomsten organiseren voor starters en pre-starters. Tijdens deze avonden werken wij je bouwen aan je persoonlijke netwerk. Daarnaast houden we inspirerende kennissessies die je gelijk toe kunt passen in de praktijk. Op de startersdag zullen wij staan met een stand met aanvullende informatie over het startersnetwerk. Alvast meer informatie? bekijk het hier: www.zeelandbusiness.nl/startersnetwerk

 

Ria PeeneWil jij ook een professionele foto die je kan gebruiken voor zakelijke correspondentie?
Laat dan tijdens de startersdag een professionele profielfoto laten maken door fotograaf Ria Peene.
In samenwerking met één van de startersnetwerkleden realiseren Zeeland Business en Ria Peene Fotografie de mogelijkheid om tijdens de Startersdag gratis een profielfoto te maken om op je LinkedIn, Facebook, WhatsApp en website te plaatsen. Zo kom je betrouwbaar en verzorgd op je klanten en partners over.

 

Chocolate Lovers
Chocolate LoversTijdens de startersdag is stichting Chocolate Lovers aanwezig. Stichting Chocolate Lovers is opgezet door 10 vrienden die de afgelopen jaren allemaal mindere tijden hebben gekend. De 1 verliest zijn kind, de ander heeft een ernstig ziek kind of loopt alle ziekenhuizen af om erachter te komen wat z’n dochtertje mankeert. Ieder huisje heeft z’n kruisje. Deze mindere tijden zijn een wijze les des levens en wij willen daar graag iets positiefs van maken. Stichting Chocolate Lovers heeft een winkel met uitgebreid assortiment chocolade in Middelburg. Ook bieden zij unieke relatiegeschenken aan. Van alle opbrengsten uit de winkel bieden zij leuke/mooie/memorabele momenten welke geheel in het teken staan van Chocola. Dit doen zij in de vorm van workshops, kinderfeestjes, leveren van bonbons/chocola en wensen op maat.  Het proeven van lekkere bonbons zal donderdag 18 juni zeker mogelijk zijn!

 

Logo-Pieters-MediaPieters Media
Pieters Media is een ervaren partner om communicatiedoelstellingen te realiseren en maakt u wegwijs in het grote aanbod van communicatiemiddelen.   Weten wat u wilt communiceren en met welk middel en hoe u dat moet doen is keer op keer de sleutel tot een succesvol traject. Pieters Media voorziet u van degelijk en betrouwbaar advies, een advies dat u verder brengt en uw horizon verbreedt. Om starters tegemoet te komen stelt Pieters Media een aantrekkelijk geprijs drukwerkpakket samen gericht op startende ondernemingen.

 

 

Seminars/workshop/presentaties ronde 1

 

1. Zeeuwse Rabobanken: Ondernemingsplan en risico’s (Jos de Clerk & Marlieke van Ommen)
Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? Marlieke van Ommen, accountmanager MKB, en Jos de Clerck, adviseur Bedrijvendesk, helpen je op weg met inspiratie, tips en handige tools. In deze korte workshop krijg je handvaten om een start te maken met het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast vertellen zij je meer over de risico’s waar je als ondernemer mee te maken krijgt en hoe je deze aanpakt.

 

Patrick dobbelaar2. Cows & Stars: Je uitstraling (Patrick Dobbelaar)
Een eerste indruk maak je maar één keer. Dus zorg dat je die kans optimaal benut.

De presentatie van je bedrijf en je producten/diensten is essentieel bij de start van je bedrijf en de lancering van je producten/diensten.
Consumenten zijn erg visueel ingesteld en alles moet dan ook kloppen.
In deze workshop bespreken we hoe je komt tot de uitstraling die je voor ogen hebt, welke factoren daarop van invloed zijn.
Aan de hand van praktische voorbeelden bespreken we tips-and-tricks en valkuilen.

Cows & Stars adviseert bedrijven en organisaties op het gebied van marketing en communicatie, zowel online als offline. Vanuit het advies werken we samen met de klant naar een optimale inzet van middelen om de gestelde doelstellingen te bereiken.

 

Marleen Kuipers3. BBI/BOIP: Wat is jouw merk waard? (Marleen Kuiper)
Als ondernemer investeer je veel tijd en energie in (de start van) je bedrijf. Je bouwt een goede naam op en creëert hiermee waarde. Deze verdient bescherming tegen misbruik. Je wilt immers niet dat een andere ondernemer zomaar de vruchten plukt van jouw inspanningen.

Een merk is onderdeel van het intellectueel eigendom van een bedrijf. In deze workshop leer je o.a. wat intellectueel eigendom is en hoe je je bedrijfsnaam als merk kunt beschermen.

 

4. Belastingdienst: Algemeen, BTW, Inkomstenbelasting
De belastingdienst organiseert meerdere kleine kennissessies waarbinnen de volgende items aan bod zullen komen:
Algemene presentatie waarin uitleg geven over ondernemerschap voor de BTW en de Inkomstenbelasting. Deze wordt aangevuld met kleine kennissessie in ronde 2 over:
– De Kleinondernemersregeling (KOR),
– Ondernemerschap
– De auto in de onderneming of privé
– BTW

 

Seminars/workshop/presentaties ronde 2

 

Het financiele huis5. Financiële Huis: De gids in het begeleiden van uw financiële dienstverlening
Het Financiële Huis is een bedrijf met zeer ruime ervaring op het gebied van financiële dienstverlening. Dit stelt ons in staat om voor een startende ondernemer de financiële gids te zijn die kan helpen en adviseren op diverse terreinen van financiële dienstverlening.

Dit betekent dat wij:
– risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld brengen om vervolgens te helpen de niet-gewenste risico’s zo goed en betaalbaar mogelijk af te dekken. Denk hierbij aan het verzekeren van het aansprakelijkheidsrisico, arbeidsongeschiktheidsrisico etc. Menig ondernemer heeft moeten stoppen met het bedrijf of is failliet gegaan door risico’s niet af te dekken. Als de startende ondernemer een gezin of partner heeft vormt ook dit een serieus aandachtspunt!

– op allerlei gebieden meedenken en doorverwijzen als er iets benodigd is waarin wij niet gespecialiseerd zijn.
Als startende ondernemer kun je dan denken aan ontwerp logo, ICT, boekhouding, rittenadministratie (belastingdienst), enzovoorts.

Tijdens deze presentatie krijgt u inzicht in zaken die cruciaal zijn voor een goede start en u helpt de grote valkuilen te vermijden. René den Engelsman en Casey Xavier nemen u op een begrijpelijke manier mee om u ook op dit gebied de perfecte start te geven. Wij zijn er ook als klankbord om tips te geven en mee te denken met vraagstukken waar u mee te maken hebt. Kom kennis maken, wij horen graag uw plannen om als ondernemer te starten.

Het Financiële Huis kiest nooit voor de makkelijke weg maar gaat voor de ondernemer die extra mijl die vaak het verschil kan maken!
Voor meer informatie over ons en onze dienstverlening, ga naar www.hetfinancielehuis.nl

6. Clean Creative Communications: Waarom klanten kopen (en waarom niet) (John van Berghem)John van Berghem

Weet u hoe het is als een klant op het laatste moment besluit om toch maar niet te kopen en geen zaken met u te doen? Het lijkt soms als of het niet uitmaakt wat u zegt, de klant blijft twijfelen en neemt geen beslissing om te kopen. Had u maar de juiste woorden om deze twijfel weg te nemen!

In de workshop “Waarom klanten kopen (en waarom niet)” leert u hoe u deze woorden kan ontdekken. Uw twijfel over de oorzaak waarom de klant niet bij u koopt wordt weggenomen. Door in uw hoofd een eenvoudige checklijst door te lopen komt u te weten op welk punt uw klant blijft hangen en kan u de obstakels die de koop verhinderen uit de weg ruimen.

 

Marleen Goedhart7. Kamer van Koophandel: De start van mijn bedrijf (Marleen Goedhart)
Bij de start van een eigen bedrijf komt veel kijken. Ongetwijfeld zijn er nog vele vragen over het ondernemerschap waar u graag een antwoord op wilt weten.  Tijdens de workshop ‘De start van mijn bedrijf’ komt u alles te weten over het ondernemerschap!

Algemene info:
– Informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
– Inzicht in kennis, vaardigheden, en kwaliteiten van een ondernemer.

In het kort:
– De voordelen van een wegwijzer voor de ondernemer: het ondernemingsplan;
– Tips voor marketing en marktonderzoek; wie wil ik bereiken en is mijn idee wel haalbaar?
– Hoe maak ik mijn onderneming rendabel? Uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten;
– Korte uitleg over de VAR.

Waarom u dit niet mag missen:
– U bent beter voorbereid bij de start van uw bedrijf;
– U krijgt een goed overzicht van wat u moet weten en regelen voor de start;
– U krijgt antwoord op de vragen die u tijdens deze workshop stelt.

 

8. Belastingdienst: KOR, Auto, BTW
De belastingdienst organiseert naast de algemene sessie in de eerste ronde een kleine kennissessies over
– De Kleinondernemersregeling (KOR),
– Ondernemerschap
– De auto in de onderneming of privé
– BTW

 

 

Ondersteunende organisaties Startersdag


Logo De Twaalfde ManDe Twaalfde Man Marketing en Communicatie – Marc Volleman
De Twaalfde Man Marketing en Communicatie ondersteunt bij het realiseren van ondernemersdoelen. Ze zorgen voor de vertaalslag van positionering en merk naar concrete uitvoering van uw communicatie. Ze helpen u om de lijnen uit te zetten. En geven de perfecte voorzet. Zodat u kunt scoren. Eenvoudig en doeltreffend!

 

 

 

Aanmelden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.