ZB Startersdag Bevelanden

startersdagTerneuzen004Op maandag 1 februari vindt de Bevelandse editie van de Zeeland Business Startersdag plaats. Na het succes van eerdere startersdagen organiseert Zeeland Business in samenwerking met de Zeeuwse Rabobanken wederom een bijeenkomst. Tijdens de startersdag kunnen (pre-)starters gratis kennis, informatie en contacten inwinnen om zo goed voorbereid van start te gaan of het jonge bedrijf naar een hoger niveau te tillen. De dag omvat onder meer seminars, startersmarkt, buffet. De Bevelandse editie van de Startersdag wordt georganiseerd in samenwerking met de vier gemeentes Noord-Beveland, Borsele, Goes en Reimerswaal.

 

Impressie startersdag

 

Aanmelden

Deelnemen aan een ZB Startersdag is een serieuze aangelegenheid en kost normaal  € 17,50 p.p. We kiezen er echter voor om de ZB Startersdagen in 2016 gratis toegankelijk te houden voor pre-starters, starters en jonge bedrijven.  Alleen is het optioneel mogelijk om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van het broodjesbuffet en zijn de consumpties voor eigen rekening. Houd rekening met het meenemen van contant geld hiervoor (pinnen is niet mogelijk). Schrijf je nu gratis in via het aanmeldformulier.

 

 

Waarom ZB Startersdag:
Pré-starters
[ditty_news_ticker id=”11589″]
Bedrijven 0-3 jaar
[ditty_news_ticker id=”11668″]

Locatie

CIOS Goes (Ondersteund door Omnium Goes)
Zwembadweg 1
4463 AB Goes
Maak hier een routebeschrijving.


Programma 

 

Voorprogramma:
17.30 –18.30 Broodjesbuffet (optioneel)
Startersmarkt deel 1
Programma:
18.00 – 18.30 Inloop + ontvangst
18.30 – 20:15 Opening door wethouder Derk Alssema (wethouder gemeente Goes)
Startersmarkt deel 2
20:15 –20:45 Eerste ronde seminars
20:45 –21.00 Pauze
21:00 – 21.30 Tweede ronde seminars
21:30 – 22:30 Plenair:- Powersessie: ‘Online vindbaarheid en zichtbaarheid – voor websites en webshops’ door Nancy Fredriks- Powersessie: ‘Succesfactoren Ondernemerschap’ door Maurice van den Hemel
Startersmarkt deel 3
Vanaf 22.30 Uitloop + Uitreiking Informatiepakketten


Schrijf je nu gratis in via het aanmeldformulier.

 Hoofdpartner en standhouder

Rabobank-logoZeeuwse Rabobanken, hoofdpartner van de Startersdag
Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf. Ondernemingsplan schrijven: Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan. Zakelijke rekening openen: De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

 

Sprekers plenair

_MG_5816

Maurice van den Hemel – All Insure
Maurice geeft in een korte powersessie een knallende afsluiting na de seminars. Zijn er simpele, praktische en direct toepasbare succesfactoren m.b.t. succesvol ondernemerschap? Jazeker! Op zoek naar inspiratie, richting, en vertrouwen? Dan is deze powersessie een absolute aanrader!
Maurice is o.a. eigenaar van het succesvolle en inspirerende (financieel) advieskantoor All-Insure te Wemeldinge. Maurice begeleidt al jaren met succes en plezier ondernemers. Op “de dag van het topadvies 2015”in Nijkerk was Maurice spreker als “best practice Nederland. Opvallend bij Maurice is de diversiteit aan kennis en ervaring waarbij (internationale) theorieën en de praktijk op bijzondere wijze gecombineerd wordt.

Nancy Fredriks – DELTA/ZeelandNet

Nancy geeft een sessie over hoe je als ondernemer beter gevonden kunt worden op het internet. Of dit nu met je website of webshop is. Nancy zal ingaan op een aantal manieren die gebruikt kunnen worden om hoog te eindigen in de zoekresultaten bij Google, waarbij termen als SEO/SEA zullen worden toegelicht. Ook zal ze vertellen over het nieuwe Zeeuwse webshop platform de e-boulevard, dat specifiek in het leven geroepen is om Zeeuwse ondernemers gevonden te laten worden door andere Zeeuwen en om hen te helpen bij het laten groeien van hun webwinkel.

Nancy is binnen DELTA/ZeelandNet Content & Community Manager en houdt zich bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor Zeeuwen op het gebied van internet en multimedia. De e-boulevard is een van de nieuwste projecten waar zij momenteel aan werkt.

 

Kennispartners / standhouders startersmarkt tot nu toe

Kamer van KoophandelLogo-KvK
Ondersteunt ondernemers door het verstrekken van informatie over de kernthema’s starten, innovatie en overdracht. Starters krijgen informatie over ondernemingsplannen, financiële vraagstukken, inschrijving van je bedrijf in het handelsregister, rechtsvormen en verplichtingen.
Gemeente Goes Logo borsele tbv website logo-N-Beveland-vlakken-nw logo_gemeente_reimerswaal

 

 

 

Gemeenten Goes | Borsele | Noord Beveland | Reimerswaal
De Bevelandse gemeenten werken intensief samen op het gebied van onder andere ICT, Sociale Zaken, Informatievoorziening en Personeel en Organisatie. Ook op het gebied van Economische Zaken vinden deze gemeenten elkaar. Op de Startersdag zijn de gemeente Goes, Borsele, Noord-Beveland en Reimerswaal om informatie te geven over ondernemen in de regio.

UWVlogo-uwv
Deskundige uitvoerder op het gebied van werknemersverzekeringen, arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Wanneer je vanuit een uitkering wil starten met een eigen onderneming; kun je bij het UWV terecht voor informatie, begeleiding en oplossingen bij financiële vraagstukken. Deskundigen vanuit het UWV zijn aanwezig tijdens de Startersdag in Goes.

Logo_obpiGÇóbbie_PMS

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)
is de officiële instantie in de Benelux voor de registratie van merken en modellen. Daarnaast kan het BBIE het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals boeken, muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, software, teksten en foto’s. Een creatie kan door meerdere rechten tegelijkertijd worden beschermd. De bekendste IE-rechten zijn het merkenrecht, het auteursrecht en het octrooirecht. Heeft u een merknaam of product of dienst in uw hoofd en wilt u meer informatie over het registreren hiervan, BBIE is aanwezig op de startersmarkt voor advies.

 

Belastingdienstlogo-belastingdienst
Begin goed voorbereid met uw eigen bedrijf. Ontdek tijdens de startersdag wat u moet doen voor de Belastingdienst: hoe het zit met uw aangifte, administratie, VAR, auto, facturen en aftrekposten. Kundige adviseurs van de belastingdienst zijn aanwezig voor het antwoord op al uw belasting gerelateerde vragen. Wilt u weten welk belastingvoordeel u als starter hebt?  Overleg met de aanwezige adviseurs over het startersvoordeel  en voor welke fiscale regelingen u in aanmerking komt!

 

Jenny CroneJenny Crone Kordate ervaringsdeskundige
Jenny heeft op haar 31e het bedrijf van haar vader overgenomen, terwijl het in zwaar weer zat. Al snel kreeg ze te maken met de klappen van de zweep. Met hard werken heeft zij samen met haar team het bedrijf door verschillende pieken en dalen heen gesleept. Nu heeft zij haar carrière in het teken gesteld van het gebruiken van haar ervaring ten behoeve van mkb en familiebedrijven. Als kordate evaringsdeskundige deelt zij graag haar ervaringen.

 

Het Financiële Huis
Het Financiële Huis is een bedrijf met zeer ruime ervaring op het gebied van financiële dienstverlening. Dit stelt ons in staat om voor een startende ondernemer de partner te zijn die kan helpen en adviseren op diverse terreinen van financiële dienstverlening en die als klankbord kan dienen op allerlei gebieden.
In de eerste plaats betekent dit dat we de risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld brengen om hem of haar vervolgens te helpen om deze risico’s zo goed en betaalbaar mogelijk af te dekken. Bovendien zorgt onze laagdrempelige benadering ervoor dat we voor de startende ondernemer op vele gebieden een sparringpartner kunnen zijn: in onze dagelijkse praktijk ervaren wij dat onze bestaande klanten dit niet alleen erg waarderen maar ook gewoon nodig hebben.

ZEELANDNET_GLOSSY_VERT_RGBZeelandnet
De internet service provider van Zeeland. Maar ook regioportal met o.a. het ZeelandNet Prikbord, E-boulevard, en zakelijke communities.

 

lantackLantack Network
Wij als Lantackers nemen graag uw wensen in behandeling met als doel u en uw bedrijf zo goed mogelijk te ondersteunen waar nodig op het gebied van ICT. Ook voor vernieuwingen of vervanging van uw huidige ICT omgeving staan we graag voor u klaar! We kunnen u  vertellen over de huidige technieken en uiteraard ook de nieuwste technieken om zo samen te kijken of er diensten of producten zijn die voor uw bedrijf van toegevoegde waarde kunnen zijn.
Echte netwerken zijn we goed in, al zeggen we het zelf. We vertellen er ook graag over.
–          Hoge service
–          Geen voorrijkosten
–          Vaste prijzen
–          Professionele diensten en producten
–          Uitleg die iedereen verstaat
–          Gecertificeerde kennis van zaken
–          Wij praten terug

 

Bedrijfsverzamelgebouw No Guts No GloryNo Guts No Glory - www.huur-kantoor-zeeland.nl
Zeer centraal in Zeeland, minder dan 5 minuten van Vlissingen Oost, en minder dan een kwartier rijden van Middelburg, Goes, Vlissingen en Terneuzen staat aan de Nassauweg 20 te ‘s-Heerenhoek het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw; No Guts no Glory.We verhuren de kantoren / behandelkamers vanaf 10 euro per dag. Verder is er een professionele presentatieruimte voor max. 25 personen, spreekkamer, keuken, douche en toiletruimten. Huur is inclusief gebruik van alle voorzieningen, snel internet, gas, elektra en verwarming. Buiten hebben we veertig parkeerplaatsen. “De huurtermijnen zijn flexibel,” stelt Vermue. “We zijn zeer flexibel . Huren kan per dagdeel, dag, maand of jaar.” Meer info kunt u vinden op www.huur-kantoor-zeeland.nl of bel 06-24619050

 

Meijling adres met www

Meijling & Sarneel Notarissen
Is een modern notaris- en advieskantoor met meerdere vestigingen op de Bevelanden. Het kantoor vervult een pioniersrol op de digitale snelweg in de provincie, waar het juridische dienstverlening betreft. Via ons unieke online systeem is het mogelijk om 24 uur per dag, voor vrijwel al onze notariële diensten, een op maat gemaakte offerte aan te vragen.Tevens kunt u bij Meijling & Sarneel Notarissen, als eerste notaris- en advieskantoor in Zeeland, uw online nalatenschap regelen via Digizeker. Digizeker is een digitale kluis waarin u al uw accounts veilig op kunt slaan. U kunt hierbij denken aan e-mailadressen, sociale netwerken en gedeelde media. Door deze moderne werkwijze is Meijling & Sarneel Notarissen een perfecte juridische adviseur op veler gebied. De notaris, meer dan een akte alleen!

 

ABAB accountants_1ABAB Accountants

ABAB is een allround accountancy- en adviesorganisatie en onderscheidt zich door haar brede dienstverlening en klantgerichte aanpak. Voor al uw financiële, fiscale en ondernemersvragen kunt u bij ABAB terecht. Het Zeeuwse team van ABAB bevindt zich in Goes en Terneuzen. Twee goed bereikbare locaties waar klanten altijd welkom zijn. Maar ook een mooie uitvalsbasis om bedrijven lokaal te kunnen ondersteunen. Het team weet wat er in Zeeland en omgeving speelt, wat de ontwikkelingen in diverse branches zijn en wat dit voor haar klanten betekent. Gecombineerd met een goede dosis Zeeuwse mentaliteit is het team volledig betrokken bij het Zeeuwse bedrijfsleven. Voor meer informatie: www.abab.nl.

 

Brain CommunicatieBRAIN communicatie is een allround communicatiebureau uit Zeeland.
Met veel enthousiasme werken wij elke dag aan verfrissende opdrachten op gebied van branding, online en offline communicatie.
Onze kracht zit in het ontwikkelen van ideeën, gecombineerd met een doordacht plan welke tot uiting worden gebracht in sprekende ontwerpen.
Ons bedrijf is onderverdeeld in drie disciplines:
BRANDING / Uw verhaal krijgt vorm
Vorm geven aan uw bedrijf door middel van een sprekend logo, passende huisstijlen pakkende pay-off.
ONLINE / Bezoekers, fans en interactie
Ontwerpen en bouwen van onderscheidende websites en campagnes.
OFFLINE / Communiceren met resultaat
Advertenties, brochures, advies en strategie
www.braincommunicatie.nl

 

DrukwerkZeeland Business Startersnetwerk
Zeeland Business organiseert een aantal keer per jaar netwerkbijeenkomsten voor starters en pre-starters. Tijdens deze avonden werken wij je bouwen aan je persoonlijke netwerk. Daarnaast houden we inspirerende kennissessies die je gelijk toe kunt passen in de praktijk. Op de startersdag zullen wij staan met een stand met aanvullende informatie over het startersnetwerk. Alvast meer informatie? Bekijk het hier: www.zeelandbusiness.nl/startersnetwerk

 

Logo AV

Anneke Veronica Photography
Een professionele profielfoto voor social media die bij u past en laat zien wie u als ondernemer bent is erg belangrijk. Zie het als een onderdeel van uw huisstijl, uw online visitekaartje. Heeft u nog geen zakelijke profielfoto of bent u toe aan een nieuwe? Laat dan tijdens de startersdag een profielfoto maken door Anneke Veronica Photography en denk vooraf goed na over wat u wil uitstralen! Daarnaast denkt Anneke Veronica Photography graag met u mee over hoe sprekende foto’s het verhaal van uw bedrijf het beste in beeld kunnen brengen. www.annekeveronica.com

 

DOK41DOK41
DOK41 is een broedplaats voor innovatieve (techno) en creatieve startups. Bij DOK41 kunnen ondernemers hun bedrijf opstarten en onder begeleiding en coaching verdere ontwikkeling en groei doormaken. Daarnaast wordt samenwerking en kennisuitwisseling gestimuleerd en beschikt het team van DOK41 over een groot netwerk om ondernemers te verbinden met bedrijfsleven, intermediairs en kennisinstellingen.

 

kenniswerf

Kenniswerf
Kennis delen, krachten bundelen en samen bouwen aan de toekomst. Kenniswerf Zeeland brengt vraag en aanbod uit het Zeeuwse bedrijfsleven en onderwijs samen.

 

 

Logo Innogo

Innogo!
InnoGo! is de organisatie die ondernemers met een goed idee voor een nieuw product op weg helpt met coaching, begeleiding, financiering en een sterk netwerk. InnoGo!, een initiatief van Economische Impuls Zeeland heeft als doel om innovatie in Zeeland te stimuleren

 

 

Seminars/workshop/presentaties ronde 1

1. Rabobank – 10 punten van een goed ondernemersplan
Wil jij voor jezelf gaan beginnen? Dan telt een goede voorbereiding doorgaans voor twee.
Een van de zaken waar je mee start is het schrijven van een ondernemingsplan. Hierin maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.
Rabobank helpt jou tijdens een interactieve bijeenkomst om een 10 te krijgen!

Spreker Willem Verschuuren, accountmanager MKB

2. All Insure – Maurice van den Hemel_MG_5816
Ondernemerschap is iets geweldigs! Een prachtig avontuur met de vrijheid om je passie in te vullen zoals jij wilt. Toch blijkt dat vele ondernemers na 5 jaar gestopt zijn met ondernemen. Hoe komt dat? Wat zijn de valkuilen? Deze zijn prima te benoemen! Tijdens deze sessie neemt Maurice u, op een praktische en direct toepasbare manier, mee langs deze valkuilen. Uiteraard zal Maurice u tijdens deze sessie uitdagen om uw vragen, opmerkingen en overwegingen te delen zodat u na deze sessie echtr verder kunt. Welke zaken komen zoal aan de orde:
• Er moet veel gebeuren bij het starten van een bedrijf maar waar begin ik?
• Hoe maak ik een ondernemingsplan en kan dat op 1 A4?
• Wat is de kracht van een “elevator pitch” en hoe kan ik er snel en simpel een maken die werkt?
• Hoe maak ik een winnend verdienmodel?
• Personeel, wel of niet doen? En hoe zorg ik dat ze doen wat ik wil?
• No budget marketing, bestaat dat?
• (financiële) administratie, lastig en tijdrovend of is er een alternatief?
• ……..
Maurice is o.a. eigenaar van het succesvolle en inspirerende (financieel) advieskantoor All-Insure te Wemeldinge. Maurice begeleidt al jaren met succes en plezier ondernemers. Op “de dag van het topadvies 2015”in Nijkerk was Maurice spreker als “best practice Nederland. Opvallend bij Maurice is de diversiteit aan kennis en ervaring waarbij (internationale) theorieën en de praktijk op bijzondere wijze gecombineerd wordt.

3. Rudie Grim | RgR Financial Services
Rudi Grim“O ja, wat doe ik met mijn administratie. Ga ik het zelf doen of besteed ik het uit?”

RGR Financial Services adviseert u bij het optimaliseren en automatiseren van uw administratieve processen voor zowel uw kantoor, winkel als webwinkel. RGR kijkt samen met u wat er mogelijk is om uw administratieve processen te optimaliseren en te automatiseren en begeleid het keuzetraject en de implementatie van uw administratieve software. RGR Financial Services streeft er naar dat u zoveel mogelijk zelf uw administratie kunt doen met een zo min mogelijk aantal handmatige handelingen.

Tijdens deze presentatie vertellen Sjef Goossens en Rudie Grim ieder, op een luchtige wijze, over hun ervaringen. Sjef als starter en eigenaar van BikeRun.com (i.o). Rudie als eigenaar van RGR en adviseur op het gebied van geautomatiseerde administratieve systemen.

Sjef heeft een winkel en een website en is druk bezig met de inrichting en het uitzoeken van de juiste producten voor zijn (web)winkel. In het voorjaar van 2015 gaat hij van start. Er is ook nog zoiets als administratie. Lekker belangrijk denkt Sjef ik moet omzet maken, dat is belangrijk. Dat is zo, maar onderschat ook het belang niet van een goede geautomatiseerde kantoor- en/of winkeladministratie. Het kan u tijd en geld besparen.

Hierover zal Rudie u het een en ander vertellen en toelichten. Rudie adviseert nieuwe en bestaande  ondernemingen met betrekking tot de aankoop van administratieve systemen. Hoe automatiseer ik mijn administratie zo optimaal mogelijk zodat ik hier zo min mogelijk werk aan heb en waar moet ik op letten.

4. Jan Hart (BBIE) – Jouw merk is goud waard
Als ondernemer investeer je veel tijd en energie in (de start van) je bedrijf. Je bouwt een goede naam op en creëert hiermee waarde. Deze verdient bescherming tegen misbruik. Je wilt immers niet dat een andere ondernemer zomaar de vruchten plukt van jouw inspanningen.
Een merk is onderdeel van het intellectueel eigendom van een bedrijf. In deze workshop leer je o.a. wat een goed merk is en waarom een merkregistratie waardevol kan zijn.

Seminars/workshop/presentaties ronde 2

5. Het Financiële Huis – Bestaat mijn bedrijf over een jaar nog?
Misschien een vreemde titel voor een workshop op een startersdag.
Immers, u denkt erover om een bedrijf te starten of u bent nog niet zo lang geleden een eigen bedrijf begonnen. Toch is het goed om deze vraag te stellen want het is niet vanzelfsprekend dat een startend bedrijf er een jaar na dato nog steeds is. Ongeveer 50% van de gestarte ondernemingen bestaat na 5 jaar niet meer. Een goed voorbereide start is dus cruciaal!
Waar moet u rekening mee houden en welke risico’s bedreigen het voorbestaan van uw bedrijf?

Tijdens de presentatie:
– maken wij veel voorkomende valkuilen voor de ondernemer inzichtelijk (fiscaal, facturatie, externe zaken)
– brengen wij de risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld, en
– vertellen wij welke verzekeringsoplossingen hiervoor beschikbaar zijn
– geven wij aan hoe wij als klankbord en sparringpartner meedenken op allerlei gebieden
– krijgt u inzicht in zaken die cruciaal zijn voor een goede start

Kortom: Het Financiële Huis: uw financiële Gids!

logo-belastingdienst6. Belastingdienst
De belastingdienst organiseert een kennissessie waarbinnen de volgende items aan bod zullen komen:
– Ondernemerschap voor de BTW en de Inkomstenbelasting
– De Kleinondernemersregeling (KOR),
– Ondernemerschap
– De auto in de onderneming of privé
– BTW

Jenny Crone7. Jenny Crone Het vinden van de o-factor
Jenny heeft op haar 31e het bedrijf van haar vader overgenomen, terwijl het in zwaar weer zat. Al snel kreeg ze te maken met de klappen van de zweep. Met hard werken heeft zij samen met haar team het bedrijf door verschillende pieken en dalen heen gesleept. Nu heeft zij haar carrière in het teken gesteld van het gebruiken van haar ervaring ten behoeve van mkb en familiebedrijven. Als kordate evaringsdeskundige deelt zij graag haar ervaringen. Zij geeft een presentatie rondom “Het vinden van de o-factor” (ondernemersfactor).

8. Kamer van KoophandelLogo-KvK
Bij de start van een eigen bedrijf komt veel kijken. Ongetwijfeld zijn er nog vele vragen over het ondernemerschap waar u graag een antwoord op wilt weten.  Tijdens de workshop ‘De start van mijn bedrijf’ komt u alles te weten over het ondernemerschap!
Algemene info:
– Informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
– Inzicht in kennis, vaardigheden, en kwaliteiten van een ondernemer.
In het kort:
– De voordelen van een wegwijzer voor de ondernemer: het ondernemingsplan;
– Tips voor marketing en marktonderzoek; wie wil ik bereiken en is mijn idee wel haalbaar?
– Hoe maak ik mijn onderneming rendabel? Uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten;
– Korte uitleg over de VAR.
Waarom u dit niet mag missen:
– U bent beter voorbereid bij de start van uw bedrijf;
– U krijgt een goed overzicht van wat u moet weten en regelen voor de start;
– U krijgt antwoord op de vragen die u tijdens deze workshop stelt.

Ondersteunende organisaties Startersdag


Logo De Twaalfde ManDe Twaalfde Man Marketing en Communicatie – Marc Volleman
De Twaalfde Man Marketing en Communicatie ondersteunt bij het realiseren van ondernemersdoelen. Ze zorgen voor de vertaalslag van positionering en merk naar concrete uitvoering van uw communicatie. Ze helpen u om de lijnen uit te zetten. En geven de perfecte voorzet. Zodat u kunt scoren. Eenvoudig en doeltreffend!

 

 

 

Aanmelden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *