ZB Visuals: Mediamix wordt toverwoord

Sinds september 2011 biedt Zeeland Business een nieuwe dienstverlening: De vervaardiging van audiovisuele producten. Een samenwerking met creative director Sander van Hengstum maakt dat Zeeland Business nu ook bedrijfsfilms, productpresentaties en commercials kan produceren voor alle online platforms via desktop, laptop, tablet en smartphone. Daarmee komt Zeeland Business tegemoet aan twee opkomende behoeften van haar klanten: Het inzetten van film (emotie als overtuigingsmiddel) en breder gebruik maken van de mogelijkheden die ‘onlinemedia’ biedt.

 

Volgens Zeeland Business bladmanager Tim van den Berg een onvermijdelijke nieuwe vorm van publiciteit: “Er vindt een merkbare verandering plaats. De klant wil meer middelen naast printmedia kunnen inzetten. Ieder overigens met zijn eigen kenmerk en uitwerking. Met een banner of film op onze website krijg je immers een andere response dan met een advertorial in het magazine”.

Combinatie
Zeeland Business wil publiciteit blijven aanbieden in haar magazine maar nu ook films en commercials op tv en internet. Alles in onderlinge samenhang vanuit één inhoudelijk concept en met een veilige techniek, die een verbinding tussen alle platforms mogelijk maakt. Door deze aanpak komen die middelen ter beschikking van het MKB tegen acceptabele kosten. Tim van den Berg hierover: “Als je er voor zorgt dat de kwaliteit goed is dan blijkt dat je opeens één loket kunt bieden voor heel veel bedrijven die zich mediabreed willen profileren.”
Met de lancering van een nieuwe website gaat Zeeland Business zich richten op ‘het optimaal advies geven in de best te benutten mediamix’. “ Het is niet eenvoudig wat we willen maar we kunnen nu als enige onze klanten een compact en voordelig pakket printmedia en onlinemedia aanbieden”, vervolgt Tim. “En de productie van de in te zetten vormen is daarin dan reeds meegenomen. Met die kosten- en tijdbesparing voor de klant gaan we het verschil maken.

Samenwerking
Bij het zoeken naar kwaliteit en creativiteit werd de juiste samenwerking gevonden met Noord-Bevelander Sander van Hengstum: “Ik zat eigenlijk al een poos na te denken hoe ik mijn creativiteit verder kon gaan benutten op de B2B-markt”, zegt Sander, “Ik kom uit de commerciële hoek en zag al langere tijd dat daarin veel aan het bewegen was. Dit is natuurlijk een geweldige manier om mijn vaardigheden toe te gaan passen.”

Gekoppelde media
Tim benadrukt tenslotte de mediabrede inzetbaarheid van publiciteit en de crossmediale rol van social media: “Een adverteerder heeft een advertorial in ons magazine die wordt doorgeplaatst op zeelandbusiness. nu. Wij ‘tweeten’ dat direct naar bijna 1400 volgers. Ondertussen staat er een bedrijfsfilm op onze site die vanuit beide media kan worden bereikt, maar ook vanuit een applicatie (app) op de smartphone. En met een QR-code ‘linkten’ we al eerder de advertorial in het magazine aan de bedrijfsfilm en terug naar de online advertorial. Zeeland Business lijkt me klaar voor de toekomst”.

één reactie

  1. Goed moment om een smartphone aan te schaffen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *