Zeeland Business bindt zich aan nieuwe wielerronde

Met de ondertekening van een overeenkomst bezegelden Ir. David Luteijn van de Stichting Zeeuws Wielerweekend (SZW) en Jacco van Boven namens Zeeland Business dinsdag 13 september de start van een kersverse samenwerking.

SZW is het organiserend comité van de wielerwedstrijd die de laatste jaren bekend stond als de DELTA Tour Zeeland. De laatste editie van deze wedstrijd werd verreden in het weekend van 10, 11 en 12 juni 2011 met een proloog in Vlissingen, een etappe van Middelburg naar Goes en een slotetappe met start en aankomst in Terneuzen. De profwedstrijd kreeg een categorie 2.1 klassering van de Union Cycliste Internationale (UCI) en leverde de laatste jaren winnaars op als Chris Sutton (2008), Robert Wagner (2009), Tyler Farrar (2010) en Marcel Kittel (2011).
Zeker is dat DELTA NV in 2012 niet zal terugkeren als hoofdsponsor en daarmee hangt de toekomst van de wedstrijd onder meer af van het vinden van een nieuwe (grote) geldschieter. Indien de wielerwedstrijd in 2012 wel wordt verreden dan zal dat in ieder geval onder een nieuwe naam zijn, met een nieuwe hoofdsponsor en mogelijk in een andere opzet.

Zeeland Business gaat vanaf heden de samenwerking aan met SZW om hulp te bieden bij het realiseren van een Zeeuwse profwedstrijd voor de komende drie jaar. Daarbij gaat Zeeland Business optreden als subsponsor, sponsorbemiddelaar en mediapartner voor de zakelijke markt. In de aanloop naar de komende editie van 2012 zal Zeeland Business magazine de commerciële/zakelijke kant van het evenement in beeld brengen. Daarnaast wordt voorafgaand aan de wedstrijd een sponsormagazine geproduceerd dat als bijlage zal worden meegestuurd met de reguliere editie van Zeeland Business magazine die verschijnt in mei/juni 2012. Vanzelfsprekend zullen ook op Zeeland Business NU nieuwswaardige ontwikkelingen m.b.t. de organisatie van het evenement worden gepubliceerd.

Het streven van SZW is om in november 2011 duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van de Zeeuwse wedstrijd voor profwielrenners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.