Zeeland: een aantrekkelijke regio voor zaken

Logo ImpulsZeeland is een aantrekkelijke regio om zaken te doen. De portal  www.investinzeeland.com moet ondernemers daartoe uitnodigen en informeert hen over de mogelijkheden in de regio. Door het bieden van de nodige informatie, door te verwijzen naar relevante instellingen en met gratis advies ondersteunt Invest in Zeeland hen bij het vestigen of uitbreiden van hun onderneming in Zeeland. Invest in Zeeland is een initiatief van NV Economische Impuls Zeeland (Impuls).  

Met de website kan het acquisitieteam van Impuls de regio nog beter onder de aandacht brengen bij de zakelijke markt. Op het platform is relevante informatie over Zeeland en de zakelijke mogelijkheden te vinden. “Die informatie was al  beschikbaar, maar stond op diverse websites en was daardoor erg versnipperd. Nu is alles op één plek beschikbaar”, aldus de acquisiteurs van Impuls. “Daarnaast is het voor ons een mooie manier om met ondernemers in contact te komen en kunnen we bij promotionele activiteiten naar de website verwijzen.”

Inhoud van de website
Op de website geeft de veel bekeken video ‘Zeeland, something different’ een goede eerste indruk van de regio. Verder is er feitelijke informatie beschikbaar over de economie van Zeeland, de topsectoren en de bedrijventerreinen. Middels een formulier kunnen bezoekers van de website snel en gemakkelijk zoeken maar mogelijkheden voor kantoor- en bedrijfsruimte. Daarnaast is er een nieuwsoverzicht en laat de agenda zien welke zakelijke interessante bijeenkomsten er in Zeeland worden georganiseerd. De website heeft ook een bijbehorend twitteraccount: @investinzeeland

Zeeland, Land in Zee
Bij het ontwerp van de website is de ‘Land in Zee’-stijl toegepast. Die liet de Provincie Zeeland ontwikkelen om Zeeland op een eenduidige en herkenbare manier te positioneren. Hierbij gaan we uit van datgene waar we goed in zijn in Zeeland en wat bij Zeeland past. Ook het VVV Zeeland past deze stijl toe in haar uitingen.

Portal gericht op Vlaanderen
Later dit jaar lanceert Impuls ook nog een portal die zich specifiek richt op ondernemers uit Vlaanderen. Voor hen kan het economisch gezien erg interessant zijn om het bedrijf over de grens te verplaatsen. Deze website krijgt die een .be url.

Welke ondersteuning biedt Invest in Zeeland ondernemers?
Invest in Zeeland helpt ondernemers graag bij het vestigen of uitbreiden van hun bedrijf in Zeeland door onder meer locatieadvies en bedrijfshuisvesting, juridisch en fiscaal advies, een subsidiescan, arbeidsmarktinformatie, bemiddelen bij overheden, begeleiding bij vergunningstrajecten, financieringen en introducties in het hechte Zeeuwse netwerk.

Waarom bedrijven naar Zeeland halen?
Door het aantrekken van nieuwe bedrijven en bedrijven behouden of helpen met uitbreiden binnen Zeeland draagt Impuls haar steentje bij aan de Zeeuwse economie. Het zorgt onder meer voor het behoud van werkgelegenheid en voor innovatieve samenwerkingsovereenkomsten tussen bedrijven, overheden en onderwijs. Impuls werkt daarbij in binnen- en buitenland samen met overheden, kennisinstellingen, bedrijven en tal van andere partnerorganisaties. Impuls wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *