Zeeland eerste provincie met provinciaal WiFi netwerk

Primeur voor Zeeland met provinciaal WiFi netwerk. Bezoekers en inwoners kunnen in de zomer van 2012 op tal van toeristische locaties in Zeeland gebruik maken van WiFi. Zeeland wil hiermee bezoekers én inwoners faciliteren bij het gebruik van internet op locatie. Hiermee is Zeeland de eerste provincie in Nederland die op zo’n brede schaal gratis WiFi beschikbaar stelt.

WiFi in Zeeland
Internetten met smartphones en tablets is de afgelopen jaren fors toegenomen. Omdat aanbieders de datalimieten terugschroeven neemt de vraag naar draadloos internet via open WiFi-verbindingen verder toe. Daarom hebben DELTA, Provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta de handen ineen geslagen om WiFi te ontwikkelen op drukbezochte plekken in Zeeland.

Op ruim 80 plaatsen in Zeeland wordt het mogelijk om in de openbare ruimte gratis gebruik te maken van WiFi. Voor gebruikers die sneller internet willen, bijvoorbeeld voor het versturen van foto’s of het downloaden van filmpjes, is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van een snellere internetverbinding.

Met het op grote schaal introduceren van open WiFi onderscheidt Zeeland zich van andere regio’s. “Je ziet wel vaker dat je in kunt loggen op het WiFi netwerk van bijvoorbeeld een restaurant, maar iedere uitbater hanteert zijn eigen netwerk met andere inlogcodes. Straks heb je op al die plaatsen in Zeeland een en hetzelfde WiFi netwerk” zegt Sjoerd Heijning, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. “Zeeland loopt daarmee voorop in Nederland.” Bezoekers en inwoners die verbinding maken met het WiFi Zeeland netwerk kunnen via een informatiepagina direct locatiegebonden VVV-informatie krijgen over bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde horeca of bezienswaardigheden. “We kunnen hiermee de gast nog beter voorzien in zijn informatiebehoefte, op iedere plaats en ieder moment”, aldus Patrick Polie, directeur a.i. van Promotie Zeeland Delta.

Op dit moment wordt in kaart gebracht op welke locaties het WiFi netwerk als eerste wordt uitgerold en wat de kosten zullen zijn van een snellere internetverbinding. Het is de bedoeling om vanaf juli 2012 WiFi beschikbaar te hebben op de drukst bezochte plekken in Zeeland.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *