Zeeland heet mariniers en partners van harte welkom

De publiciteit rond de verhuizing van het Korps Mariniers naar Vlissingen en het opgeroepen beeld dat de mariniers niet naar Zeeland willen komen omdat hun partners geen baan zouden kunnen vinden, leidde deze week tot een snelle actie van verschillende Zeeuwse bedrijven en instellingen. Acht organisaties sloegen de handen ineen om te laten zien dat Zeeland veel te bieden heeft en hier meer dan genoeg vacatures zijn.

Per jaar heeft Zeeland 36.000 vacatures, waarvan een groot deel daadwerkelijk gepubliceerd wordt op vacaturesites. Vooral in de gezondheidszorg, techniek en horeca zijn veel banen beschikbaar. Een unieke samenwerking in deze driehoek was dan ook snel geboren. Vrijdag 23 maart plaatste men een gezamenlijke advertentie in de Volkskrant om de mariniers en hun partners welkom te heten.

De organisaties werpen het beeld ver van zich dat Zeeland geen banen heeft voor partners; we hebben er meer dan genoeg. Bovendien is de kwaliteit van leven in Zeeland fantastisch: cultuur en onderwijs zijn goed geregeld en er zijn genoeg interessante en innoverende bedrijven en andere organisaties om bij aan de slag te gaan.

Via de website van het Zeeuwse netwerk De Zeeuwse Connectie kunnen geïnteresseerden zich melden voor hulp bij vragen omtrent vacatures, vestigen, ingangen bij specifieke organisaties, en meer: www.zeeuwseconnectie.nl

Tekst en foto: De Zeeuwse Connectie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *