Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat.

Hoe ziet logistiek Nederland er over twintig jaar uit? Wat betekent dit voor Zeeland en hoe wordt hierop ingespeeld? Deze en andere vragen kwamen vandaag aan bod tijdens de bijeenkomst ‘Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat’.

Zeeuwse Kenniscentrum Logistiek
Tot dusver werd door HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland, Zeeland Seaports en enkele bedrijven samengewerkt in het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek (ZKL). Doel hiervan was het kennisniveau van de Zeeuwse logistiek te verhogen. Onder de vlag van het ZKL zijn een aantal projecten succesvol uitgevoerd, waaronder Uniform Aanmelden Barges en het Samenwerkingsverband Verladers Kanaalzone.

Zeeland Connect
Het afgelopen jaar is gewerkt aan het professionaliseren van de organisatie van het ZKL. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe organisatie en nieuwe naam: Zeeland Connect. Zeeland Connect is een logistiek samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid en onderwijs en heeft als doel de logistiek in Zeeland te versterken. Dit wordt gedaan door het gezamenlijk benutten van logistieke kansen en het realiseren en ondersteunen van projecten.

John Daane, voorzitter stuurgroep Zeeland Connect; ‘’Zonder logistiek staat alles stil! Zeeland Connect staat voor kennis delen en krachten bundelen. Dit wordt het Zeeuwse Kenniscentrum Logistiek 2.0.’’

Bijeenkomst
De bijeenkomst ging van start met de lancering van het nieuwe platform en website www.zeeland-connect.nl. Vervolgens vertelde Kees Verweij van Buck Consultants International over de kansen voor logistiek Zeeland. Tijdens een vraaggesprek met Ad Aarnoutse, Branch Director DB Schenker werd ingegaan op Supply Chains en de toekomst voor Zeeland. Een sterk ondernemerspanel discussieerde tot slot over een aantal pittige stellingen met als thema ‘Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat’.

Uitreiking Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek
Gedeputeerde Carla Schönknecht reikte tijdens de bijeenkomst de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek uit aan Zeeland Refinery voor hun bijdrage aan de pilot Uniform Aanmelden Barges.

Samenwerking
Zeeland Connect is een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland, Zeeland Seaports, Kloosterboer, DB Schenker en Provincie Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.