Zeeland Seaports hoofdsponsor nieuwe profwielerronde

De DELTA Tour Zeeland is niet meer. En het was lange tijd onzeker of er een vervolg op deze Zeeuwse wielermeerdaagse zou komen. Toch kondigde de Stichting Zeeuws Wielerweekend (SZW) op dinsdag 29 november een nieuwe profronde aan met een nieuwe hoofdsponsor. NV Zeeland Seaports gaat namelijk de komende vier jaren de financiële basis garanderen voor ‘De Ronde van Zeeland Seaports’.

Wat naast de hoofdsponsor ten opzichte van voorgaande jaren verandert is de vorm van deze nieuwe Zeeuwse wielerwedstrijd. De Ronde van Zeeland Seaports wordt namelijk een eendaagse in plaats van een driedaagse. Het ligt uitdrukkelijk in de bedoeling heel Zeeland bij dit nieuwe wielerevenement te betrekken. Daarvoor zal de Ronde van Zeeland Seaports afwisselend in Noord- & Midden Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen worden verreden.

In een toelichting stelt Arno Dirkzwager van Zeeland Seaports dat het bedrijf al lang op zoek is naar een groot Zeeuws evenement waar zij haar naam aan kan verbinden en dat aansluit bij de communicatiedoelstellingen van het havenbedrijf. “De ronde kent een rijke historie en is daarnaast meegegaan met de tijd. De ambities om de ronde te laten groeien tot een ronde met een nog betere UCI status spreekt Zeeland Seaports aan. Daarnaast is wielrennen een laagdrempelige sport met veel fans in Zeeland in alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. Door dit evenement mede mogelijk te maken hoopt Zeeland Seaports een bijdrage te kunnen leveren aan de bekendheid van Zeeland en de Zeeuwse havens buiten de provincie. De wedstrijd is bovendien een mooi evenement waar heel Zeeland gratis en voor niets live op straat naar kan kijken en wat daarnaast daar naast volop mogelijkheden geeft om eigen relaties een leuke dag te bezorgen.”

Zeeland Business bracht overigens SZW in contact met Zeeland Seaports, waaruit uiteindelijk de samenwerking en het hoofdsponsorschap van laatstgenoemde voortvloeide. De komende vier jaar zal Zeeland Business op verschillende manieren betrokken blijven bij de Ronde van Zeeland Seaports: Als sponsorbemiddelaar, subsponsor en zakelijk mediakanaal. Ook zullen activiteiten binnen Zeeland Business Netwerk – dat begin volgend jaar van start gaat – worden gekoppeld aan sponsoractiviteiten vanuit de Ronde van Zeeland Seaports. Voor de wedstrijddag, 9 juni 2012, zal Zeeland Business een sponsormagazine produceren en meesturen met de reguliere editie ZB4-2012.

De provincie Zeeland doet ook een behoorlijke spreekwoordelijke duit in het zakje en levert eveneens voor de periode van vier jaar een substantiële financiële bijdrage. Volgens gedeputeerde Ben de Reu is daarvoor gekozen omdat het provinciebestuur bewust kiest voor het op de kaart zetten van Zeeland als fietsprovincie bij uitstek.

Zie ook het eerdere artikel: Zeeland Business bindt zich aan nieuwe wielerronde

Foto’s van de persconferentie op 29 november 2011:

   

 

Item Omroep Zeeland:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *