Zeelandnet ontwikkeld E-boulevard

EbEén grote Zeeuwse online winkelstraat; de plannen van Zeelandnet om Zeeuwse online ondernemers samen te brengen op de e-boulevard krijgen steeds meer vorm. Elke week melden zich nu nieuwe bedrijven aan. Als alles naar wens verloopt, telt de e-boulevard eind van dit jaar zeker 50 winkels.

Iedere dag ontvangt Zeelandnet 90.000 unieke bezoekers. Ze bezoeken de site met een reden: op zoek naar nieuws of vacatures, of voor het succesvolle Prikbord. Dit Prikbord wordt volop gebruikt door Zeeuwse particulieren die een tweedehandsje te koop willen aanbieden, maar in toenemende mate ook door Zeeuwse ondernemers. “Blijkbaar hebben ondernemers behoefte zich online te presenteren”, vertelt Aniek Uitdewilligen, markt & productdeveloper Portaal en Content bij Zeelandnet. “Dat willen we faciliteren door ondernemers een online ‘winkelcentrum’ te bieden.”

Zeeuwse winkelstraat
Op de e-boulevard komen Zeeuwse webshops samen, zowel bestaande als nieuwe. “Tegenwoordig doen steeds meer consumenten hun aankopen online. Ook lokaal hebben we aantal grote, online bedrijven, waarvan Zeeuwen vaak niet eens weten dat deze in Zeeland gevestigd zijn. De e-boulevard maakt dit duidelijk en biedt daarmee duidelijk meerwaarde. Ook al koop je online, het is prettig als het lokaal is. Denk maar eens de mogelijkheid om je product zelf op te halen, te ruilen of te weten waar je met een vraag of klacht terecht kunt.”

Zelf doen of laten doen
Ondernemers die al een webshop hebben, kunnen op relatief eenvoudige manier een koppeling maken naar de e-boulevard. De kosten hiervoor zijn beperkt en beginnen, afhankelijk van het aantal producten, bij circa 14 euro per maand. “Natuurlijk helpen we ondernemers graag online op weg. We werken met de webshop-module van myShop. Ondernemers kunnen ervoor kiezen om hiermee zelf een webshop te bouwen. Vanzelfsprekend aan de hand van een duidelijke handleiding. Voor iedereen die dat niet wil, staan er partners klaar om te helpen.” Tim-Online in Zaamslag is zo’n partner, die tegen een extra scherp tarief ondernemers helpt met de bouw van een webshop.

Partners
Aniek benadrukt dat Zeelandnet op tal van vlakken partners heeft en zoekt. Zo is Mijn Pakket Dienst (MPD) uit Goes partner voor de verzending en Artext uit Axel voor slimme productomschrijvingen. “Via verschillende kennis-sessies ondersteunen we participanten met het ontwikkelen van een eigen online strategie. Dit zal in de loop der tijd verder worden uitgebouwd. Hoe en wat is afhankelijk van de deelnemende ondernemers. We laten ons in dat opzicht leiden door hun vragen en knelpunten.” Anders dan Prikbord staat de e-boulevard open voor iedere Zeeuwse ondernemer die consumentenproducten aanbiedt. “Aanwezigheid in deze online winkelstraat is niet voorbehouden aan ondernemers die al zaken doen met Zeelandnet. We willen graag in contact komen met alle Zeeuwse ondernemers en met hen in gesprek raken. Daarbij past de e-boulevard uitstekend.”

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Marijana Pajovic

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.