Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2018 – TMC Wonen: Ruimte voor ontwikkeling

“Het moet nog tot me doordringen dat we gewonnen hebben”, begint Jaap Witte de ochtend na de bekendmaking van TMC Wonen als Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar. “Wij zijn er heel blij mee!” Dankzij de junioren in het MT en met name door Johan jr. is het zover gekomen. “Hij kwam met het idee om ons in te schrijven. We waren zo druk met de verbouwing van TMC WoonWenz in Goes, dat we twijfelden of we wel mee moesten doen.” Johan haalde de anderen over. De rest is geschiedenis.

“We hadden niet verwacht dat onze deelname zoveel publiciteit op zou leveren”, zegt Jaap. “Het leefde echt en zelfs onze klanten begonnen erover. Dat wij-gevoel is prachtig. Toen de stemperiode begon, gingen we er met z’n allen voor, MT en personeel. Dit moesten we toch kunnen winnen!” En dat deden ze. Dankzij de vele stemmen, maar ook door het jurycommentaar, dat goed was voor 2/3evan de uitslag. “Ze waren positief verrast door onze presentatie en de kwaliteit van ons personeelsbeleid.”

Vakmensen uit Syrië

Een belangrijk onderdeel van dat beleid is ruimte voor groei. “Wij willen als bedrijf een toegevoegde waarde bieden bovenop de producten die we leveren. Dat kan alleen met enthousiaste en creatieve mensen die de ruimte krijgen voor eigen initiatief en ontwikkeling. Als zij zelf initiatief tonen, kunnen ze bij ons alle kanten op. Zo is een melkboer aan de deur controller geworden en een stoffeerder nu een belangrijke spil in één van onze winkels. Ook hebben we mensen uit Syrië in dienst genomen, die we tevens helpen om de Nederlandse taal snel machtig te worden.”

Voor eigenaren Adrie en Jaap en de ‘next generation’, Jewannes, Johan en Aart-Jan, is het winnen van deze prijs een bevestiging dat ze op de goede weg zitten. Jaap: “We hebben een goed overwogen beleid, maar daar ben je niet iedere dag heel bewust mee bezig. Je vindt het op een gegeven moment heel gewoon. Deze prijs laat zien dat het toch best bijzonder is.”

TMC Wonen staat op Contacta, op stand nummer 231

Tekst: Kim de Booij
Fotografie: Martijn Finke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *