Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

De Sinkegroep uit Kruiningen werd op 2 oktober uitgeroepen tot Het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar. Het snelgroeiende bedrijf van de broers Wilco en Lau Sinke liet Bliek Meesterbakkers en installatiebedrijf Saman op het nippertje achter zich. Hierbij gaven de publieksstemmen de doorslag.

De jaarlijkse uitreiking van deze Award is een ware lofzang op het Zeeuwse familiebedrijf. De organisatoren benadrukken keer op keer het belang van deze bedrijven. Niet voor niets sprak presentator Marc Volleman over ‘de trekpaarden van de Zeeuwse economie’. De award werd dit jaar georganiseerd door Zeeland Business, Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel advocaten. Naast deze verkiezing stelden zij een aantrekkelijk prijzenpakket samen met onder andere een promotiecampagne, een fiscale check-up, een mini-master ondernemerschap en een dag juridisch advies op maat. De mooiste prijs van deze award is echter wel de Zeeuwse stik van kunstenares Caroline de Ligt. Deze prijkt al in de kantoren van de eerdere winnaars Fraanje, Paree en Omoda en heeft ook bij Sinkegroep een mooie prominente plaats gekregen.

Recyclebare betonblokken
De jury werd dit jaar gevormd door gedeputeerde Jo-Annes de Bat, prof. dr. Roberto Flören van Nyenrode Business Universiteit en Wilhelm Verton, eigenaar van Omoda en de winnaar van vorig jaar. Nieuw dit jaar waren de publieksstemmen. Deze bezorgden de Sinkegroep de overwinning, want de jury zelf had installatiebedrijf Saman op nummer één gezet. Die keek vooral naar innovatie, de groei, veerkracht, manier van werken, historie en de economische waarde voor Zeeland. Bij de Sinkegroep werken inmiddels meer dan honderd medewerkers. Het bedrijf telt zes takken: grondverzet, bouw, sloop, recycling, puinbreken en transport. De jury roemde Sinke vooral de nieuwe, zelf ontwikkelde ecoblokken gemaakt uit het door Sinke verzamelde afval. Met deze betonblokken kunnen klanten snel en flexibel keerwanden, scheidingswanden, opslagvakken, waterkeringen en brandwerende wanden bouwen. De ecoblokken zijn bovendien recyclebaar en passen dus uitstekend bij een circulaire economie.

Geel bloed
Daags na de uitverkiezing is Wilco Sinke nog steeds er enthousiast. “Ik ben er trots op, maar had het zeker niet verwacht. Ik merkte wel dat ik er gaandeweg de avond meer en meer op gebrand was om te winnen. Maar willen winnen is kenmerkend voor ondernemers. Toen eenmaal bekend was dat de award voor ons was, kwamen de reacties los. Dat is geweldig om te merken; telefoon, apps, mail. Het brengt echt iets teweeg. Ik beschouw de uitverkiezing als een waardering voor het hele bedrijf. We hebben alle medewerkers getrakteerd op gebak, natuurlijk, dat hoort erbij. Mijn broer en ik runnen het bedrijf, en onze echtgenotes en kinderen helpen daar waar het kan. We hebben eigenlijk allemaal ‘geel bloed’ door de aderen lopen.”

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.