Zeeuws Hand & Pols Centrum wint Emergo 2011

Donderdag 20 oktober werd op het provinciehuis de winnaar van de Emergo 2011 bekend gemaakt. Van de vijf genomineerden heeft de jury het Zeeuws Hand & Pols Centrum uit Goes tot winnaar uitgeroepen. Het ZHPC is een multidisciplinair revalidatiecentrum voor handen en polsen in Goes. De Emergo is een prijs van de Provincie Zeeland en Syntens Innovatiecentrum en wordt ieder jaar uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die met succes een innovatie gerealiseerd heeft.

De prijs bestaat uit eeuwige roem, een oorkonde plus een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Rinus Rentmeester. Redenen voor de jury om het ZHPC als winnaar te benoemen zijn dat het centrum een vernieuwing in de sector is, dat ze laten zien dat het ook in deze tijd mogelijk is om betere kwaliteit tegen lagere kosten te bieden en dat dit private initiatief al na anderhalf jaar ‘zwarte cijfers’ kan laten zien.
De jury bestaat uit gedeputeerde Ben de Reu, directeur Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland Rob van Renterghem, ondernemer Scarlet Kwekkeboom-Janse van Janse&Janse, lector Wim Brouwer van Hogeschool Zeeland, ondernemer John Bijl van Vitro Plus, Karlie van de Vijver van Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland en Jan Henk Verburg van Syntens Innovatiecentrum.

Ook het publiek en deelnemers aan het Zeeuws Innovatie Evenement is gevraagd om een stem uit te brengen op een van de vijf genomineerden. De meeste stemmen kreeg LUXeXcel uit Goes Zij vervaardigen optische structuren, lenzen en lichtdistributiepatronen met transparante inkt en transparante media. De ‘digitale bouwstenen’ worden laag voor laag aangebracht via een printer waarmee nieuwe optische effecten worden gegenereerd. De bekendmaking van de Emergo vond plaats op de laatste dag van het Zeeuws Innovatie Evenement. Tijdens deze middag werden de ervaringen van ondernemers, opgedaan tijdens de twee eerdere dagen, gepresenteerd. Dagen waarin nieuwe verbindingen tot stand gebracht zijn tussen de uiteenlopende sectoren als zorg en toerisme plus biobased en logistiek.

Overige genomineerden waren: ETS Supervision BV uit Hulst, LeanMen Services uit Zierikzee en De Zeeuwse Knop bakvorm uit Middelburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.