Zeeuwsche Zoute neemt Zeker Zeeuws® Streekproduct certificaat in ontvangst

Gisteren ontving zoutziederij Zeeuwsche Zoute officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct. De gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisde af naar vissersdorp Bruinisse om het certificaat, op gepaste afstand, persoonlijk te overhandigen aan zoutmaker Christian Clerx.

De oorsprong van Zeeuwsche Zoute
Het pure zeezout van Zeeuwsche Zoute wordt in Zeeland gewonnen uit de Oosterschelde, en bestaat dus voor 100% uit Zeeuwse grondstoffen. Bij het vissersdorp Bruinisse wordt het water waar dit zout vandaan komt omhoog gepompt. Het water wordt allereerst gezuiverd door natuurlijke factoren, zoals mossels, oesters en zandplaten. Ten slotte wordt het water door ultrafijne filters geperst en in een gesloten omgeving in zoutpannen ondergebracht. Dit proces zorgt ervoor dat er niks van het zout of de smaak verloren gaat, hierdoor ontstaat er een ongekende zoutkwaliteit. Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zeeuwsche Zoute blaast deze oude traditie nu weer nieuw leven in.

Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk
Streekproducten zijn populair. Zeker Zeeuws® Streekproduct helpt je een keuze te maken voor producten die die naam écht waard zijn. Zo weet je wat je eet en waar het precies vandaan komt. Zeker Zeeuws producten en diensten zijn gemakkelijk te herkennen aan het beeldmerk. Het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Waar te koop?
Zeeuwsche Zoute is verkrijgbaar in de webshop vanaf € 6,95 per 100 gram in de varianten: Puur, Gerookt en Zeewier. Het is ook verkrijgbaar in luxe cadeauverpakking. Het logo verbeeldt Neptunus die volgens de Zeeuwse mythe in de Oosterschelde woont. Je vindt Zeeuwsche Zoute naast online ook in diverse winkels en restaurants in Nederland en België. Alle verkooppunten vind je hier.

Zeeuwsche Zoute
Nijverheidsweg 53
4311 RT Bruinisse

Bron: persbericht per mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.