Zeeuwse Forensen Enquête toont aan: ruim 82% staat open voor werken in Zeeland!

Dagelijks reizen tienduizenden Zeeuwen de provincie uit om buiten Zeeland te gaan werken, terwijl er een enorme behoefte is aan werknemers voor de Zeeuwse arbeidsmarkt. Om te achterhalen wat de overwegingen zijn van deze forensen en hoe ze kunnen worden verleid om toch te gaan werken in Zeeland heeft ZeeuwseVacaturebank.nl in samenwerking met de Provincie Zeeland in de maanden mei en juni een onderzoek gehouden.

Zeeuwse forensen konden online een korte enquête invullen en op de ochtend van de aftrap ging zelfs een heus promotieteam op pad om forensen bij Zeeuwse NS-stations en tankstations langs de A58 te vragen om mee te doen. Maar liefst 376 mensen hebben de enquête ingevuld. Ruim 82% van de respondenten geeft aan open te staan voor werken in Zeeland. Slechts 25% geeft aan dat een soortgelijke baan niet in Zeeland te vinden zal zijn.

“De uitslag is goed nieuws!“; aldus initiatiefnemer Jim Goedhart. “Het geeft aan dat deze forensen in veruit de meeste gevallen liever in Zeeland zouden willen werken. De aandacht rondom de enquête heeft sowieso mensen aan het denken gezet om toch maar weer eens te gaan kijken naar de mogelijkheden op de Zeeuwse arbeidsmarkt, waar veel behoefte is. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden. Het beeld dat er in Zeeland voor deze mensen geen werk is, is gelukkig aan het veranderen.

Maar op dat gebied is er nog wel verbetering te realiseren en daar werken wij graag aan mee. De personen die hebben aangegeven hiervoor open te staan zullen nu gericht worden benaderd om ze daar waar mogelijk 1-op-1 te helpen bij het vinden van hun volgende baan in Zeeland.
Iedereen die openstaat voor werken in Zeeland moet zoveel mogelijk worden gefaciliteerd, heel breed vanuit de vraag: Wat is er nodig om jou wèl in Zeeland te laten werken? Anders hebben veel Zeeuwse werkgevers over een tijdje echt te weinig mensen om hun business te kunnen runnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.