Zeeuwse kunstenaars op windmolens

Van maart tot november 2012 mogen 24 kunstenaars hun werk tentoonstellen op een windmolen. Een jury, onder leiding van Alexander Pechtold, heeft uit meer dan 60 ingezonden concepten de selectie gemaakt. Er is gelet op: originaliteit, toepassing van het thema, eigenheid en de werking van het kunstwerk in het landschap. Onder de geselecteerde kunstenaars bevinden zich Hendrike Huijsmans uit Wolphaartsdijk en Anna Blom uit Burgh-Haamstede.

Als eerste energieleverancier ter wereld stelt Nuon windmolens ter beschikking voor een expositie middels het project ‘Kunst op Windmolens’ in samenwerking met het internationaal kunstplatform Bubble Projects. De werken komen van maart tot en met oktober 2012 te hangen op turbines van de windparken De Bjirmen (bij Franeker in Friesland) en Jaap Rodenburg (bij Almere in Flevoland). In deze periode worden elke twee maanden nieuwe kunstwerken opgehangen.

De jury bestond uit: Alexander Pechtold (fractievoorzitter D66 en ex-veilingmeester); Andrea van Pol (presentatrice Kunstuur); Huib Morelisse (CEO Nuon); Fred Veenstra (Burgemeester Franekeradeel) en Anne de Vries (directeur Bubble Projects).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.