Zeker Zeeuws keurmerk voor Dutch Yellowtail

Dinsdag 25 augustus ontving Kingfish Zeeland officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct. De gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisden af naar Kats aan de Oosterschelde om het certificaat persoonlijk te overhandigen aan Ohad Maiman, Kees Kloet en Christo du Plessis.

De officiële uitreiking werd feestelijk op gepaste afstand gevierd. Mart Scherp, eigenaar van Restaurant Scherp en ambassadeur van de kweekvis Dutch Yellowtail, maakte op locatie heerlijke gerechtjes met het Zeeuwse alternatief voor tonijn. Hij vertelde, liet zien en proeven dat de vis zeer veelzijdig in de keuken gebruikt kan worden: sushi, sashimi, tataki, ceviche, gegrild of zacht gebakken in de boter. Het is een kwalitatief hoogwaardige vis met mooi roze/wit vlees, een delicate smaak en een stevige textuur.

Dutch Yellowtail
De vis wordt bij Kingfish Zeeland gekweekt, in zuiver Oosterscheldewater op duurzame wijze, zonder antibiotica, vaccinaties, hormonen of andere medicijnen. Kortom: schoon en gezond. De vis is het hele jaar door in Nederland beschikbaar als versproduct. Ook worden er dagelijks leveringen in heel Europa uitgevoerd.

Kingfish Zeeland is gevestigd in de provincie Zeeland en maakt gebruik van het pure zeewater van de Oosterschelde, een Natura 2000-natuurreservaat, om een gezonde, antibioticavrije delicatesse te produceren. Het is de enige leverancier met ACS- en BAP-certificering. Duurzaamheid en respect voor de vis en het milieu zijn belangrijke uitgangspunten bij Kingfish Zeeland van waaruit het bedrijf beslissingen neemt over de ontwerpen, activiteiten en technologie.

Zeker Zeeuws Keurmerk
Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Meer informatie via Caroline Melissant, coördinator Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.