Zeldenrust-Steelantcollege introduceert persoonlijke belastingadviseur bij leerlingen

annotaxVrijdag 18 maart nemen de leerlingen van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen de eerste app die belastingaangifte leuk maakt, op een feestelijke wijze in gebruik. Annotax maakt jongeren bewust van de mogelijkheid om belasting terug te vragen, maakt het makkelijk en wijst op de leuke dingen die ze met dat geld kunnen doen.

Hiermee laat Annotax het stoffige imago van belastingzaken achter zich. Jongeren met een bijbaan vinden belastingaangifte doen vaak ingewikkeld. Zodoende laten zij mogelijk geld liggen. Annotax benadert jongeren actief en persoonlijk, verzorgt gastlessen en motiveert ze om wél belastingaangifte te doen. Leren omgaan met geld hoort bij de opvoeding, maar hoeft geen saai, beladen onderwerp te zijn.

Marina Grijp, docent economie: ”Jongeren doen niet altijd belastingaangifte en laten zo geld liggen. Daarom wil het Zeldenrust-Steelantcollege haar leerlingen tijdens de Week van het geld (14 t/m18 maart; een initiatief van het Ministerie van Financiën)  wijzen op het bestaan van deze app, die niet alleen handig is om belastingaangifte te doen, maar ook beter inzicht geeft in de verschillende toeslagen die door jongeren aangevraagd kunnen worden”.

Annotax is beschikbaar voor Apple iOS en Google Android. Het is gedurende een heel jaar jouw persoonlijke belastingadviseur. Met de app kunnen aangiftes en wijzigingen in toeslagen verzorgd worden. Jongeren krijgen gemiddeld € 300,- per jaar terug. Aangifte doen kan met terugwerkende kracht tot wel vijf jaar terug. Dit levert al snel een mooie vakantie, festivalkaartjes of een rijbewijs op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.