Zichtbaar breidt uit

Offline marketing

Sign- en ontwerpbureau Zichtbaar is één van de grotere spelers op het gebied van offline marketing. Onlangs opende het van oorsprong Zeeuwse bedrijf een tweede vestiging in Halsteren. “Van hieruit kunnen we onze landelijk opererende klanten beter bereiken.”

Marije Sandee begon ooit als zelfstandig ontwerper, maar ontdekte al snel dat er steeds meer vraag kwam naar signing, zoals autobelettering, bewegwijzering en gevelreclame. “Samen met Jeroen Heerspink, die de nodige technische kennis daarvoor heeft, zijn we in 2012 Zichtbaar begonnen.” Het duo wilde verder groeien en in 2015 deed die kans zich voor. “We konden Conversions, een Vlissings bedrijf gespecialiseerd in signing, overnemen. Daarmee haalden we in één keer extra expertise en ervaring binnen en werden we een stuk groter. Inmiddels zijn we met zestien medewerkers.”

“Zichtbaar is een sign- én ontwerpbureau”, onderstreept Marije. “Daarmee onderscheiden we ons van andere sign-makers. Omdat we kennis van ontwerpen in huis hebben, kunnen we maatwerk leveren. We denken mee met de opdrachtgever vanaf stap één. We begeleiden het hele proces, nemen de productie op ons en doen zelf montage en styling.” “In principe kan iedereen bij ons terecht”, vult Jeroen aan. “Of het nu een zelfstandige timmerman is die zijn bedrijfswagen wil laten beletteren of een landelijk gevestigd bedrijf met meerdere locaties, die op alle mogelijke manieren dezelfde uitstraling wil terugzien.”

Marije noemt Zichtbaar een ‘specialist in offline marketing’. Wat Zichtbaar precies voor haar klanten kan doen, is afhankelijk van de vraag en het budget. “Het begint altijd met het inventariseren van de wensen van de klant. Soms is het alleen een logo op een bedrijfswagen. Maar ook het ontwikkelen van een totaal nieuwe huisstijl is mogelijk. We beginnen dan met een stijl-onderzoek, waarna we het concept uitwerken om vervolgens samen met de klant de definitieve uitstraling te bepalen. Dit passen we onder andere toe op het wagenpark, de gevel, bewegwijzering en interieur van het bedrijfspand.”

Zichtbaar werkt graag met verschillende folies. “Door het 3M select partner-programma, waar wij deel van uitmaken, zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen”, vertelt Jeroen. “Met decoratieve folie kan de beleving van een kantoorpand compleet veranderen, bijvoorbeeld van een hout-look naar een leer-look. Daarnaast passen we ook veel functionele folies toe. We gebruiken inkijk-werende folie, zonwerende folie of veiligheidsfolie, die inbraak kan vertragen of glas-beveiligend werkt. Door materialen te combineren en buiten de standaard-mogelijkheden te kijken, creëren we een toepassing op maat.”

“Zichtbaar is sterk in het bedenken van oplossingen die zowel functioneel zijn als mooi”, zegt Jeroen. “Zo maken we in deze tijd veel corona-schermen. Dan gaan we graag een stapje verder dan standaard-toepassingen. Voor de Provincie Zeeland hebben we bijvoorbeeld schermen op maat gemaakt, met een speciale hout-gelaagde voet, die zijn gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking. Dat ziet er gewoon goed uit.”

Het bedrijf is verdeeld in een ontwerp-, DTP-, productie- en montage-afdeling. Zichtbaar is totaalpartner in sign en ontwerp en heeft alles in huis om met eigen specialisten klanten van begin tot eind te adviseren, te produceren en montage-werkzaamheden uit te voeren.

Door de snelle groei van de laatste jaren is Zichtbaar ook actiever buiten Zeeland. “Vlissingen blijft onze hoofdvestiging maar inmiddels hebben we een tweede vestiging geopend in Halsteren, door de overname van Corné de Crom Reclame uit Halsteren en Steur Reclame uit Steenbergen. Die kwamen op ons pad, omdat we een plek in West-Brabant zochten om ons werkgebied verder uit te breiden. Na deze periode van stevige groei zullen wij ons de komende tijd vooral focussen op het verbeteren van onze interne organisatie. Hiermee optimaliseren wij de kwaliteit van onze dienstverlening verder”, zegt Marije. “We hebben een leuk team met vakbekwame en gemotiveerde mensen. Wij kijken uit naar de toekomst!”

Zichtbaar
Zichtbaar Vlissingen | T +31 (0) 118 – 417 170
Zichtbaar Halsteren | T +31 (0)164 – 680 070
Bron: Zeeland Business magazine 3-2020

Redactie: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Ruden Riemens

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *