Zinvolle functioneringsgesprekken voeren

3001dedWij horen leidinggevenden vaak klagen over de functioneringsgesprekken: ze kosten veel tijd en leveren weinig op. Deze houding is zeer te betreuren, omdat de HR-Cyclus een van de krachtigste instrumenten is waarover het management beschikt om de (strategische) doelstellingen van de organisatie in lijn te brengen met de persoonlijke kwaliteiten van zijn medewerkers. Een goed gebruik van dit instrument is van groot belang zowel voor de organisatie als geheel als voor de ontplooiing van de individuele werknemers.

Om resultaat te bereiken met functionerings- en beoordelingsgesprekken moet aan twee voorwaarden worden voldaan:

  1. De leidinggevende moet in staat zijn het instrument juist te hanteren.
  2. Het instrument moet afgestemd zijn op de doelstellingen van de organisatie

Onze HR-stuurinstrumenten zijn er op gericht een optimale afstemming tussen uw organisatiedoelstellingen en de talenten van uw medewerkers tot stand te brengen. Daarnaast trainen wij leidinggevenden om effectief functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren. Vaardigheden die worden aangeleerd, zijn onder meer:

  • Het duidelijk formuleren van concrete doelstellingen
  • Het motiveren en aansturen van de medewerkers
  • Het geven van objectieve en opbouwende feedback aan de medewerkers.

Om leidinggevenden, dga’s en HR-professionals meer inzicht te geven in de effectiviteit van de HR-cyclus, organiseren wij op maandag 28 september a.s. een (gratis) workshop in Hotel van der Valk te Middelburg.

Opgeven via info@kijkopzaken.nl of kijk op www.kijkopzaken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *