ZLM Company Launch

image-4986596Op dinsdag 20 december presenteren 50 Junior en Student Companies uit Zeeland zich tijdens het evenement ‘ZLM Company Launch’ van Jong Ondernemen. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en studenten van HZ University of Applied Sciences tonen hun ondernemerschap tijdens pitches voor een vakkundige jury van professionals uit het werkveld en het aanwezige publiek. Het evenement vindt plaats op de HZ in Vlissingen.

Pitchen voor een vakjury
De deelnemende onderwijsinstellingen stimuleren het ondernemerschap middels activity based learning van het concept Junior en Student Companies. In een company maken deelnemers kennis met alle onderdelen van het runnen van een bedrijf: van het brainstormen over een product of dienst tot aan het vergaderen met aandeelhouders.
Op 20 december presenteert een afvaardiging van alle companies hun bedrijf aan een vakjury van professionals uit het werkveld. De pitch bestaat uit de presentatie van het business model en de marketingstrategie. Er wordt gepitcht in twee categorieën: voortgezet onderwijs en hbo.

Innovatieve companies
De winnaars van de ZLM Company Launch gaan naar huis met de Jong Ondernemen Award en een cheque ter waarde van €300,- van ZLM. Daarnaast wint het meest innovatieve team de Innovatieprijs van Stichting ZIGZAG (Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep).  De companies met de hoogste MVO-score krijgen een aanmoedigingsprijs en mogen in februari strijden om de Green Award van de HZ University.

Programma Zeeuwse Company Launch
Dinsdag 20 december, 18.00 – 21.30 uur, HZ University of Applied Sciences

18.00 uur              Opening
18.20 uur              Presentatie Oscar Monshouwer, directeur verzekeringszaken ZLM
18.45 uur              Eerste pitchronde
20.00 uur              Pauze
20.30 uur              Bekendmaking finalisten en pitches finalisten
21.00 uur              Presentatie Hans Dekker, senior lecturer HZ
21.15 uur              Bekendmaking winnaars

 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Evelyn Schoe, Regiomanager Jong Ondernemen, 06-13575119, evelyn@jongondernemen.nl
Peter van Dijk, HZ-coördinator Student Companies en docent bij de opleiding Commerciële Economie van de Academie voor Economie & Management via 0118 – 489 101 of prvandijk@hz.nl
Jong Ondernemen inspireert en motiveert jongeren om te bouwen aan hun ondernemende toekomst. Zij verbindt onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Dagelijks zijn er ruim 30.000 jongeren praktisch bezig met ondernemerschap middels programma’s en projecten, begeleid door (oud) ondernemers en financieel adviseurs. Meer informatie: www.jongondernemen.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *