Zoektocht naar onderneemsters uitgebreid

Elly Hilgers - stichting ZIGZAGTekst: Liesbet Mallekoote | Fotografie: Jan de Carpentier

Iedereen weet dat door te innoveren én door in te spelen op marktontwikkelingen er nieuwe kansen ontstaan. Stichting ZIGZAG jaagt innovatie aan en subsidieert vernieuwende initiatieven die de Zeeuwse economie bevorderen. Subsidies kunnen worden toegekend aan zogenoemde collectieve initiatieven, aan innovatieve start-ups (vaak technologisch georiënteerd) en aan individuele bestaande ondernemers.

Het kantoor van de stichting ZIGZAG is vanaf de start in 2008 gevestigd op de Kenniswerf, in het gebouw van DOK41 in Vlissingen. De stichting is nauw betrokken bij het aanjagen en het ontwikkelen van de Kenniswerf als de plek waar kennis, innovatie en vernieuwend ondernemerschap samenkomen.

In de afgelopen jaren waren er weinig aanvragen van vrouwelijke ondernemers met vernieuwende initiatieven of groeiplannen. Eind 2014 is daarom besloten de campagne ZIGZAG zoekt te starten: een zoektocht naar innovatieve vrouwelijke ondernemers in Zeeland met originele en innovatieve groeiplannen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Groei-ambitie

Op 9 juni 2015 vond de kick-off van de campagne voor vrouwelijke ondernemers plaats. Daarna is er veel in gang gezet. Stichting ZIGZAG sprak ruim 80 onderneemsters over hun plannen en groeiambities. Meer dan 40 onderneemsters maakten gebruik van de coachtrajecten. En minstens net zo belangrijk: de onderneemsters laten steeds meer van zich horen en zien. Op radio en tv, in kranten en op sociaal media is er steeds meer aandacht voor het vrouwelijk ondernemerschap. Veertien onderneemsters lieten een pitchfilmpje maken, die te zien zijn op de website www.zigzagzoekt.nl.

De campagne ZIGZAG zoekt gaat dus door in 2016. We blijven zoeken naar vrouwelijke ondernemers met innovatieve ideeën en groei-ambities. De nadruk van de vervolgcampagne wordt nu meer gelegd op onderneemsters/mede-eigenaren die meer dan 30 uur per week besteden aan het bedrijf, al meer dan 3 jaar bestaan en concrete groeiplannen hebben wat betreft hun omzet, afzetmarkt en eventueel personeel. Startende onderneemsters met een super innovatief en vernieuwend concept blijven natuurlijk ook van harte welkom.

Verhuizing

De komende weken wordt er gewerkt aan de verhuizing en inrichting van een nieuw ZIGZAG-kantoor bij DOK41: van 30 m2 naar ongeveer 60 m2. Het wordt een kantoor waarin ondernemers (mannen én vrouwen) kunnen werken, elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Een kantoor dat bovendien het eerste meet&greet-kantoor in Zeeland is voor vrouwelijke ondernemers, coaches, professionals en opleiders. De officiële opening van het nieuwe kantoor is op donderdag 30 juni, gelijktijdig met de feestelijke opening van de uitbreiding van DOK41 in Vlissingen.

www.zigzagfonds.nl

www.zigzagzoekt.nl

 

Contactpersoon: E.A. Hilgers

Edisonweg 41 B10

4382 NV Vlissingen

06-54768239

info@zigzagfonds.nl

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *