Ondernemersdag Zeeland – Zeeuws Vlaanderen

Op 12 september 2019 wordt het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers georganiseerd. Mede door Gemeente Sluis, Gemeente Hulst, Gemeente Terneuzen, Rabobank & Interpolis.

Tientallen ervaren lokale ondernemers komen speciaal voor jou naar de Ondernemersdag in Zeeland, op donderdag 12 september 2019. Tijdens de Ondernemersmarkt kun je ze al je vragen stellen, waar jij nog antwoorden op zoekt. Met hun kennis en ervaring van ondernemerschap in jouw regio, helpen ze je graag verder. Bezoek ook de seminars en neem deel aan de workshops. Leuk én leerzaam. Oh ja, hadden we al gezegd dat het gratis is? Geef ons maar eens een reden om je níet aan te melden…

Standhouders

Gemeente Terneuzen
Terneuzen heeft een sterk midden- en kleinbedrijf. Het Zeeuws-Vlaamse arbeidsethos wordt geroemd: er is tijd om te genieten, maar er wordt keihard gewerkt!
Gemeente Sluis
De gemeente Sluis streeft er naar een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemersklimaat te creëren met kwalitatieve en duurzame bedrijfsterreinen en aantrekkelijke winkelgebieden.
Gemeente Hulst
Gemeente Hulst is samen met de twee andere gemeenten aanwezig op de ondernemersdag in Zeeuws-Vlaanderen.
Rabobank
Als startende ondernemer komt er veel op je af. Met een goede voorbereiding is jouw start succesvoller
Interpolis
Loop jij als ondernemer risico’s?
EURES
EURES is een Europees netwerk en zet zich in voor het bevorderen van arbeidsmobiliteit in de grensstreek Vlaanderen-Nederland. In het netwerk werken UWV Werkbedrijf & VDAB, vakbonden, werkgeversorganisaties en lokale overheden samen om werkgevers in de grensregio te informeren. EURES kan helpen met diverse grensoverschrijdende arbeidsmarktvraagstukken. We bieden ondersteuning bij het zoeken van personeel in de grensregio en kunnen informatie & advies geven over het in dienst nemen van een grensarbeider. EURES heeft een groot netwerk van diverse kennispartners, handig als u bijvoorbeeld zaken wilt doen over de grens. Maak gebruik van de kansen die de Europese Unie ons biedt en laat u kosteloos infomeren door een EURES adviseur.
Univé
Maak een goede start met de hulp van Univé. Je hebt de eerste stappen naar het ondernemerschap gezet en misschien ga je binnenkort al aan de slag als ondernemer, of ben je al gestart. Univé helpt je graag bij deze start, want een goed begin is het halve werk. Lees meer over bedrijfsverzekeringen.
Het leven van een ondernemer bestaat uit kansen en risico’s. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijke risico’s die je loopt als ondernemer. Kom naar onze stand of schrijf je in voor de workshop (zie Seminars).
The Blue Factor
Heb je in je bedrijf te maken met snelle groei, lange wachttijden voordat je debiteuren betalen? Groeikansen laat je niet graag liggen, maar voorfinancieren lukt ook niet. Dan kan factoring meteen helpen je groei te financieren. The Blue Factor is gespecialiseerd in factoring van mkb en zzp ondernemers. Wij helpen je direct door factoring van je debiteuren, dat kan al per factuur, per debiteur. Wacht niet langer op betaling, The Blue Factor betaalt binnen 24 uur. 
WEA
WEA Accountants en Adviseurs is voor (door/startende) ondernemers uw adviseur op financieel gebied.
Op onze 4 vestigingen in Zeeland maken onze 60 medewerkers voor u het verschil. Naast een efficiënte verzorging van uw (loon) administratie helpen onze specialisten u op organisatorisch, administratief, fiscaal en personeel gebied.
Schipper Accountants
Ondernemen met vertrouwen
Ondernemers werken elke dag met passie, visie en ambities in hun bedrijf. Bij Schipper streven we ernaar dat ondernemers dit met vertrouwen kunnen doen. Vertrouwen in zichzelf, in het team en in het bedrijf. En ook in ons, als persoonlijke accountant en adviseur. We staan als sparringpartner, adviseur en vertrouwenspersoon naast de ondernemer. We ontzorgen, ondersteunen en bieden een bron van inzicht.
Vanuit een full-service aanpak heeft Schipper aandacht voor alle aspecten van het ondernemerschap, zowel zakelijk als privé. We bouwen met onze klanten aan een duurzame relatie en een succesvolle toekomst.
Verbinding, vakmanschap, vooruitgang en vrijheid zijn de kernwaarden die ons dagelijks drijven. Hier staan we voor. Zo maken we het verschil en werken we samen aan de toekomst van onze klanten, onze organisatie en onze medewerkers.
Met ruim 80 jaar werkervaring, circa 350 medewerkers en 12 vestigingen in Zuidwest-Nederland behoort Schipper tot de top 20 accountants- en advieskantoren in Nederland.
Recht door Zee
Of je nu een starter bent een doorgewinterde ondernemer, alles valt of staat met de uitstraling van je bedrijf, de indruk die je maakt. Daar vorm je zelf een belangrijk onderdeel van, maar ook je visitekaartje, flyer, website, autobelettering, gevelbord, bedrijfspresentatie etc. Recht door Zee is de ideale partner voor zowel de vormgeving als de uitvoering van al die bedrijfsuitingen. Profiteer van onze ervaring, onze creativiteit én onze aantrekkelijke starterstarieven!
Home of Power
Jij bent zelf je eigen visitekaartje en de wandelende reclame voor jouw bedrijf.De kracht van imago trek je ’s morgens aan en laat je de hele dag zien.Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn voor jezelf en je bedrijf, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden.Zo kom je geloofwaardig over en straal je vertrouwen uit.Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.Maar….. hoe doe je dat nou?Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? We zien je graag bij de startersdag bij onze stand.
Ondernemersklankbord
Als starter heb je het al zwaar genoeg. Waar moet je beginnen … je product, de markt, de financiering, je huisvesting, de belastingen, je administratie, enz.?
Bodytreat
Ik ben Monique Leunis – van Puijvelde uit Absdale (Gemeente Hulst) Na jaren in het kappersvak te hebben gewerkt gecombineerd met werkzaamheden in de Wellness is mijn droom nu werkelijkheid geworden om mijn eigen massagepraktijk te introduceren. Doordat ik me zelf regelmatig  laat masseren  en daardoor merk wat massage voor je lichaam kan betekenen ben ik me hiervoor steeds meer gaan interesseren. Na verschillende cursussen en workshops te volgen heb ik de stap gezet om Bodytreat op te zetten.Ik wil me graag inzetten voor bedrijven  om ziekteverzuim tegen te gaan door regelmatig een massage te komen verzorgen. Thuis in mijn praktijk bied ik verschillende soorten  ontspanningsmassage aan met veel passie en met nog heel veel plannen in opleiding en bijscholing. Ik hoop u te verwelkomen en u te laten genieten van volledige ontspanning.
Nobus Nieuwenhuijse Advocaten
Bij Nobus Nieuwenhuijse Advocaten zijn we ervan overtuigd dat er voor iedere juridische kwestie een goede oplossing is. Daar maken wij ons hard voor. Wij zijn met recht betrokken.
Qredits
Qredits, je sociale kredietverstrekkerWaarom we de voorkeur geven aan het woord kredietverstrekker en liever geen bank worden genoemd? Dat zit hem in onze achtergrond als stichting. We zijn er dus niet om winst te maken, maar om ondernemers winst te laten maken. Dat scheelt één woord maar daarmee de wereld. Hierdoor hebben we een bijzondere positie in de financiële markt.We verstrekken kredieten aan mensen die een idee hebben en met dat idee willen gaan ondernemen. Dat kan iedereen zijn. Iemand die al 30 jaar voor een baas werkt, een student zonder werkervaring, iemand die werkloos is of een bestaande ondernemer. Omdat we vinden dat ieder goed plan een goede financiering verdient. Ongeacht je bankrekening of achtergrond. Qredits biedt vier verschillende kredietproducten, variërend van €1500 tot €250.000. Meer weten, kijk dan op www.qredits.nl.
Johan Katerberg Fotografie
Wil je jouw online zichtbaarheid naar een hoger plan tillen? Goede foto’s zijn dan essentieel! Ik help jou om jou en jouw producten/diensten zo puur mogelijk in beeld te brengen. Wanneer je je zo “echt” mogelijk laat zien zul je de juiste klanten aantrekken. Klanten die optimaal door jou geholpen kunnen worden en klanten waar jij blij van wordt. Jouw authenticiteit staat hierin voor mij centraal. Wie ben je? Waar ligt de unieke kracht van jouw aanbod? Ik leer je graag beter kennen! Voor meer informatie zie: https://www.johankaterberg.com

Voorprogramma

Netwerken met MeetMatch tool MeetMatch is een tool waarbij mensen op basis van hun online profiel of via vooraf opgegeven informatie aan elkaar worden gekoppeld. Meetmatch maakt netwerken spannend en succesvol. Ontmoet andere starters of voer alvast eerste gesprekken met onze kennispartners. Meetmatchen in het voorprogramma vindt plaats tussen starters onderling en starters en onze kennispartners.
Toets de haalbaarheid van je nieuwe plannen en ideeën (voor groeiende starters en scale up ZZP’ers) Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw nieuwe ideeën en plannen voor je groeiende organisatie en krijg waardevolle feedback van experts. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • Voor het eerst aannemen van personeel
 • Het lanceren van een nieuw product
 • Indekken van risico’s
 • Het financieren van nieuwe producten en ideeën.
 • Het creëren van meer winst of rendement
 • Het beschermen van jouw nieuwe ideeën of plannen

Aan deze sessie kunnen groeiende startende ondernemers en ZZP’ers meedoen.

Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback.

Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise.

In totaal zullen meerdere experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe:
Rabobank, Financieel advies
Interpolis, risico inventarisatie
Aanvullende experts volgen spoedig

 

 

Toets de haalbaarheid van je plan, idee of bedrijf (voor prestarters en net begonnen starters) Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw idee van je nieuwe bedrijf, idee of product en krijg waardevolle feedback van experts.
Aan deze sessie kunnen zowel pre-starters en net begonnen starters meedoen.Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback. Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise.In totaal zullen vier experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe:
Rabobank, Financieel advies
Interpolis, risico inventarisatie
Expert 3 (volgt spoedig)
Expert 4 (volgt spoedig)

Seminars

 Ronde 1

ZelfVerzekerd ondernemen! Loop jij als startende ondernemer risico’s? (Interpolis)

Ondernemen is risico’s nemen. Je wilt immers je kansen benutten, maar… je wilt ook je doelstelling halen. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in jouw risico’s!

Welke risico’s loop je als ondernemer? Hoe kan je deze voorkomen of beperken. Welke preventieoplossingen zijn er? Welke verzekeringen zijn belangrijk en waarom?En waar moet je op letten bij het afsluiten van de verzekering.

Focus op wat echt belangrijk is!
Ontdek het samen met Interpolis tijdens deze workshop.

Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld?- Administratief (WEA)
Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming. Administratie zal in deze seminar extra belicht worden.Tegenwoordig is het bijhouden van de boekhouding een stuk eenvoudiger geworden door de online toepassingen en automatiseringsmogelijkheden. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden en wijzen u op de wettelijke vereisten op administratief gebied.Dit seminar wordt verzorgd door Niels Koster van WEA Accountants en Adviseurs.
Meer omzet door goede vormgeving (Graphic Avenue)
Werkt jouw vormgeving al voor jouw bedrijf? En wil je weten hoe je vormgeving kunt gebruiken om je omzet te verhogen? Dit en meer vertel ik je in mijn seminar “Meer omzet door goede vormgeving”.
Privé financiën voor ondernemers: Hypotheek en pensioen (Rabobank)
Een eigen onderneming en een hypotheek? Dat kan!Er is meer mogelijk dan je denkt. Ben je net gestart met je eigen onderneming of ben je al langer ondernemer? Dan denken we graag met je mee. Soms zijn er toch mogelijkheden om met jouw inkomen een huis te kopen. Henk Noteboom, financieel adviseur van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen vertelt je graag meer over deze mogelijkheden en waar je allemaal op moet letten.
Hoe schrijf ik een ondernemingsplan?
Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen en zaken waar je als ondernemer op moet letten. Benieuwd wat je nodig hebt voor een goede start? De adviseurs van de Rabobank vertellen je er graag over tijdens dit seminar.
8 onmisbare tips voor starters (Qredits)
Qredits is een sociale kredietverstrekker. We zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Als ondernemer wil je natuurlijk winst maken om je plan te laten slagen. Hoe je dat doet, én hoe jouw ondernemingsplan je hierbij kan helpen, verklappen we tijdens deze inspiratiesessie. Met deze 8 tips zet je de eerste stap!Bij Qredits kun je terecht voor zakelijk krediet variërend van €1500 tot €250.000, maar ook voor coaching en tools. Qredits is een sociale kredietverstrekker en is er voor ondernemers met een passie en een plan, ook voor hen die niet bij de bank terechtkunnen. Ben jij ondernemer of heb je plannen om te gaan ondernemen? Schrijf je dan nu in voor deze praktische seminar!
Inspiratiesessie met ’t Zusje
Ontmoet succesvolle startende ondernemers, luister naar hun verhaal en stel vragen tijdens een interactieve kennisessie met ervaren ondernemers. In een intieme setting is het mogelijk om vragen te stellen en advies te krijgen over hun zij hun startende onderneming succesvol hebben opgezet.Deze sessie is met eigenaar Joost d’Hondt van ’t Zusje in Terneuzen.
Succes door uitstraling (Home of Power)
Jij bent je bedrijf. Een eerste indruk maak je maar 1 keer.
Mensen doen zaken met jou. Hoe ziet de ander jou als ondernemer? Welke kwaliteiten laat jij zien met je uitstraling?
In deze snelle, interactieve netwerkontmoeting ontdek je welke boodschap jij uitstraalt en krijg je tips om jezelf zo goed mogelijk te presenteren.
Succes trek je namelijk aan. Deze netwerkworkshop word je aangeboden door;HOME OF POWER
Jannie Boer & Pauline van der Veeken 

Ronde 2

Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld? –Fiscaal (WEA)
Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming.Om ook op fiscaal gebied de juiste paden te bewandelen, lichten wij u hierover tijdens onze sessie in en geven u daarnaast de nodige informatie en tips. U kunt hier denken aan; wanneer voldoe je aan het urencriterium, hoe werkt de BTW, hoe zit het met de auto van de zaak?Dit seminar wordt verzorgd door Ad Verhelst van WEA Accountants en Adviseurs. 
Zichtbaar als ondernemer (Home of Power)
Er zijn 2 dingen bepalend voor het succes van je bedrijf:
De waarde die jij levert en hoe zichtbaar je bent.Je bent een onderneming gestart omdat je goed bent in je vak en daar waarde in wilt leveren.Maar hoe word je zichtbaar als ondernemer zodat je de juiste klanten naar je toe trekt?Jij bent zelf je eigen visitekaartje en een wandelende reclame voor jouw bedrijf.
Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden.
Zo kom je geloofwaardig over, straal je vertrouwen uit en word je beter gezien en gehoord.
Dit zijn belangrijke voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.De workshop Zichtbaar als ondernemer brengt je inzichten;
* Hoe de taal van kleur & imago werkt
* Hoe je jouw kwaliteiten waardevol zichtbaar maakt
* Hoe je de kracht van kleur & imago inzet voor een succesvol bedrijfDe workshop wordt verzorgd door Jannie Boer & Pauline van der Veeken, Imago Experts en eigenaren van Home of Power.
Home of Image is de maker en uitgever van:
* De 40 Powerkleurhartjes
* Het Imago Spel en de 15 verdiepende Themasets
* Personal Power Plus, jouw blauwdruk voor succes en een waardevol leven
* Het boek: “Krijg toch allemaal de Kleuren” – hoe je krachtig uit de verf komt
Deze producten worden door >250 Experts in NL en België ingezet om klanten krachtig zichtbaar te maken.Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? Dan zien we je graag bij de ondernemersdagen op de stand of bij he seminar. 
Risico’s aansprakelijkheid (Univé)
Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het draaiende houden van je bedrijf, ook in het geval van ziekte of ongeval. Vanuit de overheid ontvang je op zo’n moment niets.
Welke risico’s loop je eigenlijk als startende ondernemer? Het is best ingewikkeld en het kost veel tijd om je daar helemaal in te verdiepen.Meer weten? Schrijf je in voor de workshop.
We praten je graag bij over wat er bv. gebeurd met je inkomen als je door ziekte of ongeval je werk niet meer kunt doen en welke mogelijkheden er zijn om risico’s te managen.
Hoe start ik een onderneming op, naast mijn huidige baan? (AdminTax)
Veel van ons starten met hun onderneming terwijl we wel in het begin een zekerheid willen behouden van voldoende inkomen. In deze seminar doorlopen we de eerste paar jaar van meneer X die een eigen zaak opstart naast zijn huidige baan met het doel de zaak als enig inkomen te kunnen houden. In jaar 2 verliest hij zijn baan, krijgt een leuk bedrag mee, en in jaar 3 kan hij leven van zijn eigen bedrijf; zijn grote droom. Hoe zal het meneer X vergaan in deze woelige tijden en hoe haalt hij het meeste voordeel uit zijn situatie? Je hoort het tijdens deze seminar!
(Online)Marketing voor klein- en groot- MKB (Proven Context)
De website trekt al aardig wat bezoekers. Er is een Facebook-kanaal. Dat gaat best goed. En er wordt ‘iets’ met een nieuwsbrief gedaan. Adverteren doe je met name in de plaatselijke krant.
Met Google Ads wil je starten of ben je net gestart. Maar Marketing Automation pas je nog niet toe.Marketing toepassen betekent: veel opties en veel beslissingen. Wat kies je wel? Wat niet? En waarom? Olaf Geysendorpher van het Middelburgs Marketingbureau Proven Context geeft in 30 minuten een spoedcursus Marketing voor het MKB. Met veel praktische tips. Voor ondernemers die net starten. En voor bedrijven die al verder zijn.

 

 

 

Hele programma

Voorprogramma
17.30 – 18.30 Inloop met optioneel broodjesbuffet
17.30

Het is bijna zover. Ondernemersdag Zeeland op 12 september in het Bio Base Europe Training Center. Ben jij al bezig met voorbereidingen treffen? Onze experts staan deze dag klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Heb jij jouw seminarkeuzes nog niet doorgegeven? Doe dit dan nog snel! De eerste seminars zijn inmiddels vol.

Hieronder vind je alle informatie voor aanstaande donderdag:

Locatie
Bio Base Europe Training Center
Zeelandlaan 2
4538 CA Terneuzen

Consumpties op locatie zijn tegen contante betaling verkrijgbaar.

Voorprogramma
17.30 – 18.30 Inloop met optioneel broodjesbuffet
17.30 – 18.30 MeetMatch
18.00 – 18.30 Toets je haalbaarheid sessies

Programma
18.30 – 19.00 Opening met wethouders Hageman, Werkman en Begijn van de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen
19.00 – 20.15 Informatiemarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops
20.15 – 21.00 Informatiemarkt en om 20.30 Battle of the pitches
21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops
21.30 – 21.45 Sluiting + prijsuitreiking

Voorprogramma MeetMatch Tool:
In het voorprogramma maken we gebruik van MeetMatch, een netwerktool die jou linkt aan andere ondernemers op basis van jouw interesses en waar je naar op zoek bent. Dit systeem kijkt onder andere naar jouw online profiel en de interesses die jij hebt om je te matchen met interessante personen. Om de avond zo vlekkeloos te laten verlopen, vragen we je, als je met dit voorprogramma mee wilt doen, van tevoren alvast een te melden in het MeetMatch systeem. Wellicht heb je dit reeds gedaan. Zo niet, wil je dit dan alsnog doen via de volgende link: https://reg.meetmatch.biz/r/odzee.

We rekenen op jouw aanwezigheid!
Wij spenderen samen met onze partners een hoop tijd en geld om jou zo goed mogelijk te helpen deze avond. Doen we met liefde, maar we verwachten dus wel dat je er bent. De avond wordt jou gratis aangeboden, maar we willen natuurlijk geen onnodige kosten maken. Wanneer je dus toch niet kunt komen, doen we een beroep op je verantwoordingsgevoel als ondernemer om je even af te melden. Dit alles klinkt wellicht wat zakelijk, maar ook met het oog op de bijvoorbeeld de veiligheid is het belangrijk dit soort zaken goed in kaart te hebben. Zo houden we dit evenement voor iedereen prettig, toegankelijk en nuttig.

Ken jij nog andere starters voor wie dit evenement interessant kan zijn? Vraag hen mee, verwijs hen naar de website en laat hen zichzelf aanmelden via de website! En als je dan toch bezig bent, plaats dan ook eens op Facebook, Twitter of op LinkedIn dat je de startersdag gaat bezoeken.

Voor meer informatie ga naar www.startersdagen.com/zeeland2019. In de bijlage vind je ook een handig stappenplan die je kunt gebruiken om over de informatiemarkt te gaan.

Tot aanstaande donderdag!

– 18.30 MeetMatch Tool
18.00 – 18.30 Toets je haalbaarheid sessies*

Programma
18.30 – 19.00 Opening met wethouders Hageman, Werkman en Begijn van de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen
19.00 – 20.15 Informatiemarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops.
Ronde 1a om 19.00 en ronde 1b om 19.45 uur.
20.15 – 21.00 Informatiemarkt en om 20.30 Battle of the pitches
21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops
21.30 – 21.45 Sluiting + Prijsuitreiking

Waarom naar de Ondernemersdag?

Welke ondernemer ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, de ondernemersdag in Zeeuws-Vlaanderen zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden. En dit alles binnen iedere fase van het jonge ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook aan voor de ondernemersdag!

Pre-start

 •  Loop je met plannen in je hoofd, maar weet je niet waar je moet beginnen?
 • Ben je al bezig met het maken van een ondernemersplan, maar je loopt nog tegen allerlei vragen aan?
 • Ben je op zoek naar ideeën voor het starten van je eigen bedrijf?
 • Wil je meer weten over hoe je je start kunt financieren?
 • Weet je mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen vanuit een WW uitkering?
 • Welke rechtsvorm kies je?
 • Hoe kies je een sterke merknaam?

Startup

 • Heb je je eigen bedrijf reeds ingeschreven bij de KVK en je hebt behoefte aan persoonlijke begeleiding?
 • Hoe zijn andere ondernemers succesvol gestart?
 • Aan welke belastingen en wettelijke verplichtingen moet je voldoen als ondernemer?
 • Hoe maak je jezelf zichtbaar voor potentiële klanten?
 • Wat vraag je als uurtarief?
 • Tegen welke risico’s kun je jezelf verzekeren?

Groeiende starters + ZZP’ers

 • Ben je al enige tijd zelfstandig en wilt sneller groeien?
 • Wil je nieuwe producten ontwikkelen?
 • Ben je toe aan een nieuwe marketingstrategie?
 • Wil je bedrijfsmiddelen aanschaffen of een kantoorruimte afnemen?
 • Hoe zorg je ervoor dat je klanten betalen?
 • Hoe behoud je jouw klanten?

Bestaat je onderneming al een tijdje?

Onze ondernemersdagen zijn ook ingericht voor alle ZZP’ers en eigenaren van een kleine onderneming die al langer bestaan. Wellicht loopt je als ondernemer weer tegen nieuwe vragen aan. Ook dan zijn onze ondernemersdagen uitermate geschikt om te bezoeken.

Scale-up ZZP’ers & small business ondernemers

Tijdens onze ondenermersdagen is er ook speciale aandacht voor:

 • VAR verklaring
 • Modelovereenkomst volgens de Wet DBA
 • Voorkom schijnzelfstandigheid en fiscale naheffingen
 • Belastingen voor ZZP’ers
 • Berekenen van (nieuwe) uurtarieven
 • Aanvullende verzekeringen
 • Personeelsuitbreiding
 • Wat komt er bij de groei van een onderneming kijken
 • Wil je meer gaan netwerken
 • Ben je op zoek naar Crowdfunding of nieuwe financieringen
 • Op zoek naar een begeleidende coach
 • Inzetten van een marketingbudget
 • Aanschaf van lease producten

Locatie

Bio Base Europe Training Center
Zeelandlaan 2
4538 CA Terneuzen

Aanmelden