ZZP-ers van Zeeland: Zorg in 2015!

logowbbWellicht heeft u het al vernomen. In 2015 verandert er weer het nodige in de zorgverzekeringen. Dat kan ook u raken, zowel op persoonlijk vlak als voor uw bedrijf. De belangrijkste geplande wijzigingen op een rij:

In de Basisverzekering verandert de samenstelling met het oog op de veranderingen in de AWBZ-zorg. De AWBZ heet voortaan de ‘Wet Langdurige Zorg’ (WLZ). Zorgverzekeraars gaan de verpleegkundige zorg thuis regelen. Belangrijke schakel daarin wordt de wijkverpleging; in 2015 vallen deze kosten overigens niet onder het eigen risico. Hoe de afzonderlijke zorgverzekeraars echter om zullen gaan met eventuele premie aanpassingen, zal de komende weken moeten blijken.

Het wettelijk vastgestelde eigen risico wordt verhoogd van € 360 (2014) naar € 375 (2015). Zoals wellicht bekend vallen o.a. huisarts, reguliere tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar, kraamzorg en verloskundige hulp hier niet onder en daar komt in 2015 de wijkverpleging dus bij. Ook de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen vallen niet onder het eigen risico.

De inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering daalt voor zelfstandigen van 5,4% naar 4,85%.

Wilt u weten wat u wellicht kunt besparen op de premie van uw zorgverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de dekking?

De Stichting BGZC (Belangenbehartiging Grensoverschrijdend Zorg Collectief) staat voor het behartigen van de belangen van o.a. aangesloten ZZP-ers en alle bijbehorende gezinsleden.

Door clustering van meer dan 500 aangesloten ZZP-ers en bedrijven is de Stichting BGZC inmiddels uitgegroeid tot een ware inkoopcombinatie waarbij door het volume scherpe tarieven kunnen worden bedongen.

Profiteer nu van de vele voordelen welke reeds voor de leden zijn bedongen, zoals o.a.:

  • Hoge korting op de basis- en aanvullende zorgverzekering
  • Uitgebreide aanvullende dekkingen
  • Grensoverschrijdende zorg tegen kostprijs

Uitstekende service voor iedere ZZP-er!

De Stichting BGZC heeft Witte-Boussen Assurantiën B.V. uit Terneuzen aangesteld als intermediair. Witte-Boussen Assurantiën B.V. heeft een eigen zorgafdeling met ervaren en deskundig personeel dat garant staat voor een hoog serviceniveau. Zij ontzorgen u graag en kunnen u een ‘zorg-op-maat’ advies geven.

Ga voor meer informatie naar www.bgzc.nl/inloggen, de gebruikersnaam is ‘federatie’ en het wachtwoord is ‘2011010’ of neem contact op met de afdeling Zorg van Witte-Boussen Assurantiën B.V. (tel. 0115-618344 / zorg@witteboussen.nl) voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.