Netwerk

Het ZB ondernemersnetwerk is een van de grootste Zeeuws overschrijdende netwerken van Zeeland. Het netwerk bestaat uit 200+ vaste leden en ieder event wordt gemiddeld door 100 ondernemers bezocht.  Daarnaast ontvangt het netwerk bij iedere netwerkbijeenkomst een groot aantal introducés, waardoor je iedere avond weer nieuwe personen ontmoet. Kijk voor de komende events hier

Het netwerk komt 8 keer per jaar bijeen op wisselende locaties in Zeeland. Dit is één van de unieke eigenschappen van het netwerk: naast het opdoen van (nieuwe) contacten, inspireert het netwerk met verrassende locaties.

De Zeeland Business netwerkavonden bieden steevast een aantrekkelijke combinatie van inspiratie, informatie en natuurlijk sfeer. Want zakendoen, mag ook gezellig zijn. Iedere netwerkavond start met een maaltijd. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Onze gastheren en – vrouwen zetten vanzelfsprekend hun beste beentje voor en verrassen u met culinaire hoogstandjes, rijke buffetten of smaakvolle walking diners. Bij iedere netwerkavond zijn enkele aansprekende gastsprekers aanwezig. Mannen en vrouwen uit de praktijk die vertellen over hun ervaringen, hun plannen of ambities.


Unieke manier van netwerken
De basis van iedere avond wordt gevormd door middel van het effectief netwerken. Dit gebeurt onder leiding van een eigenzinnige facilitator die u, telkens op een andere manier, uitdaagt om kennis te maken met nieuwe, onbekende gezichten. Het resultaat? U gaat gegarandeerd naar huis met minstens vier tot zes nieuwe, relevante contacten.

Heeft u interesse om deel te nemen? U kunt een netwerkbijeenkomst eenmalig bijwonen voor een introductietarief van €47,50 (reguliere waarde €85,00). Hiervoor krijgt u een uitgebreide maaltijd, inclusief consumpties, een kijkje in de keuken bij een inspirerende locatie in Zeeland en gaat u effectief netwerken ondersteund door een facilitator. Het bedrag wordt gerestitueerd, wanneer u lid wordt van het ZB netwerk. Klik op het betreffende evenement en schrijf je in. Wil je weten welke mogelijkheden voor lidmaatschapsmogelijkheden er zijn? Klik hier.

Onze bijeenkomsten vinden hoofdzakelijk plaats op maandag- en donderdagavond.

Inhoud netwerkavond

Onze bijeenkomsten vinden voornamelijk plaats op maandag- of donderdagavond en worden afgewisseld tussen twee concepten.

In het eerste concept beginnen we de avond om 18.00 uur en krijgt u bij aankomst een diner aangeboden. Na het diner gaan we verder met Business Break (19.15 – 20.00 uur), waarbij we in een talkshow-setting mensen uit het lokale bedrijfsleven uitnodigen om plaats te nemen aan tafel bij Bert van Leerdam. Soms kiezen we hier ook voor een andere activiteit die past binnen onze ideeën over informatief en zakelijk ontspannen.

Vanaf 20.15 tot 22.00 starten we met effectief netwerken. Onder leiding van een expert op het gebied van netwerken helpen wij je bij het structureel leggen van nieuwe zakelijke contacten.

In het tweede concept organiseren we een walking dinner, waarbij we Business Break en effectief netwerken integreren. Daarbij worden de volgende elementen afgewisseld:

  • Veiling der behoeften
  • Pitches door enkele
  • Tafelwisselingen
  • Enzovoorts

18:00-19:15u Dinner-Walk-Inn
Bij aankomst krijg je door de locatie waar we te gast zijn een diner aangeboden, meestal in de vorm van een warm en koud buffet. Ons welkomstwoord doen we later dus je kunt direct aanschuiven;

19:15-20:00u BusinessBreak
Het middendeel van de bijeenkomst gebruiken we om even de gedachten te verzetten. Dat doen we in een talkshow-setting waarbij we meestal mensen uit het lokale bedrijfsleven uitnodigen om plaats te nemen bij Bert van Leerdam aan tafel. Soms kiezen we voor een andere activiteit die past bij onze ideeën over ‘informatief en zakelijk ontspannen’;

20:15-22:00u Effectief Netwerken
Onder leiding van een expert op het gebied van netwerken, gaan we je helpen bij het structureel leggen van nieuwe zakelijke contacten. Tijdens ‘Het Nieuwe Netwerken’ laten we je niet aan je lot over maar geven we daadwerkelijk sturing aan directe uitbreiding van je zakelijke netwerk.

 

Effectief netwerken

Effectief netwerken
Een belangrijk onderdeel van onze netwerkavonden is het effectief netwerken, waarbij wij met behulp van een expert op het gebied van netwerken de aanwezigen helpen aan het verder opbouwen van hun persoonlijke netwerk. Dit doen wij met wisselende personen die ieder op hun eigen wijze kennis met u delen en u met deze opgedane kennis gelijk aan het werk zet. Tijdens een netwerksessie van Zeeland Business doe je minimaal 3 tot 4 nieuwe contacten per avond op.

Voor 2016-2017 hebben wij de volgende experts bereid gevonden om een sessie te begeleiden:
Fred Krautwurst
Wilfred van der Meer
Martijn Anderson
Geert van Wonterghem

Arne Hulstein

Trainers effectief netwerken

 

Fred Krautwurst

Ik geloof dat iedereen op aarde een doel heeft. De een lost problemen op, de ander helpt mensen met advies, weer iemand anders maakt dingen inzichtelijk. Mijn eigen doel is het om mensen te inspireren om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Veel mensen weten wel waar ze goed in zijn, maar het komt onvoldoende uit de verf. Ze zijn onduidelijk naar de buitenwereld. Dat probleem los ik niet op door ze te zeggen wat ze moeten doen, maar door ze in verbinding te brengen met hun passie en met anderen. Concreet breng ik experts met passie via het Out of your Box platform in contact met ondernemers en geef ik lezingen in binnen- en buitenland waar ik de brug sla tussen inspiratie en netwerken.

Klantexperience.nl – Wilfred van der Meer
Delen is het nieuwe vermenigvuldigen. Ik geloof erin dat als jij jouw ervaring, jouw kennis en jouw netwerk deelt met anderen en op deze manier van toegevoegde waarde bent je echt het verschil maakt. En als jij het verschil maakt voor een ander maakt een ander voor jou het verschil. Dus gedurende een kennismakingsgesprek met een persoon stel ik ook vaak de vraag: Waar kan ik je mee helpen? Ik daag je uit om ook deze vraag te stellen aan de personen met wie jij kennis maakt om zo op deze manier van toegevoegde waarde te zijn. En wat levert dat op voor jou? Ik zou zeggen laat je verrassen.
Bruisende Breinen – Martijn Anderson
Als marketeer en ondernemer met een brede ervaring in onder andere de horeca-sector heeft Martijn al veel bedrijfsconcepten (helpen) ontwikkelen en weet van daaruit als geen ander hoe belangrijk een effectief netwerk is. Zijn specialiteit binnen het effectief netwerken is om op creatieve wijze de aanwezigen het ijs laten breken.
Geert van Wonterghem (ontwikkelaar van MeetMatch)
We leven in een netwerkeconomie; niet wát je kent, maar wíe je kent bepaalt je succes. Maar hoe vind je de personen die je verder helpen in je zoektocht naar de beste contacten?
Tijdens de ZB Netwerkbijeenkomst laat MeetMatch zien hoe je effectief kunt netwerken via je mobiel. Een echte speeddate-netwerkavond dus! Op basis van je profiel word je gematcht met de persoon waarmee je de meeste kans op samenwerking hebt. Dit alles gebeurt via je GSM: je krijgt steeds de volgende persoon te zien op je scherm en je wordt begeleid naar de ontmoetingsplaats. Tijdens elke meeting beantwoord je enkele vragen die je op weg helpen naar meer inspiratie. Je kiest wanneer je klaar bent en binnen 3 minuten krijg je een volgende partner toegewezen.
 Arne Hulstein
Als ondernemerscoach mag ik bij veel bedrijven in binnen- en buitenland in de keuken kijken. Elke keer wordt dan weer bevestigd hoe belangrijk het is om een goed netwerk te hebben en te onderhouden. Vaak is het namelijk het
netwerk van de ondernemer dat het verschil maakt. Ik probeer altijd mensen uit te dagen om nieuwe mensen op te zoeken. In de mix van oprechte interesse, openheid naar anderen en passie voor de eigen dienst of het eigen product zit de sleutel tot het effectief maken van het eigen netwerk. Voor mijzelf heeft dat een wereldwijd netwerk opgeleverd met geweldige mensen. Daarom weet ik zeker dat het voor u ook succesvol zal zijn.